Суд залишив сину «регіонала» закусочну на пляжі в Коблевому
11.04.2014   //  

Суд відмовився зобов’язати ТОВ «Альбатрос 44» звільнити земельну ділянку площею 0,23 га по просп. Курортний, 7/5 в с. Коблеве Березанського району Миколаївської області від забудови і повернути її Миколаївській облдержадміністрації. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 8 квітня.

Цю ділянку ТОВ «Альбатрос 44» отримало у користування від ПП «ААС» для організації відпочинку громадян та торгівлі на території пляжу Коблевської зони відпочинку.

У свою чергу ПП «ААС» у 2008 році отримало у користування на 49 років 8,75 га лісу біля моря за розпорядженням Миколаївської ОДА. На виконання цього розпорядження фірма в той же день уклала договір довгострокового користування ділянкою із Очаківським лісгоспом, який у березні 2010 року дав згоду на зведення на території пляжу тимчасових будівель та споруд.

Коли саме ТОВ «Альбатрос 44» і ПП «ААС» домовилися про спільну діяльність – невідомо, оскільки їхній договір не містить ані дати, ані номеру. Разом з тим вже у 2011 році виконком Коблевської сільради визнав за фірмою «Альбатрос 44» право власності на побудований торгівельно-розважальний комплекс (закусочна з літнім майданчиком, рятувальний пост, танцювальний майданчик, пляжна алея, тіньові навіси, пункт прокату пляжного інвентарю, кабінки для переодягання, туалет).

З вимогою звільнити ділянку площею 0,23 га від забудови і повернути її ОДА до суду звернулася районна прокуратура.

Суди визнали недійсним договір, який невідомо коли уклали «ААС» та «Альбатрос 44», а також скасували рішення виконкому сільради. Однак апеляційний суд і ВГСУ відмовилися зобов’язати ТОВ «Альбатрос 44» звільнити ділянку площею 0,23 га. Вони дійшли висновку, що споруди, які судова експертиза визнала «стаціонарними архітектурними формами з ознаками тимчасових будівель», збудувало ПП «ААС», а ТОВ «Альбатрос 44» лише проводило їх реконструкцію.

А оскільки договір довгострокового користування ділянкою між ПП «ААС» та Очаківським лісгоспом є чинним, розважальний комплекс збудований за погодженням з лісгоспом, то відсутні підстави для звільнення ділянки площею 0,23 га від цих споруд.

Засновниками ПП «АСС», статутний фонд якого становить 150 грн., є п’ятеро осіб, зокрема, Ігор Васильєв з Миколаєва і Анатолій Гуртовий, син голови Березанської районної ради Миколаївської області Валентина Гуртового (Партія регіонів). Вони ж є засновниками ТОВ «Альбатрос 44». Анатолій Гуртовий є директором обох підприємств.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура програла аналогічну справу щодо будівництва за 35 м від урізу Чорного моря на пляжі Коблевської зони відпочинку, яке проводить ТОВ «Боско» депутата Коблівської сільради Олексія Осипенка. Ділянку фірма теж отримала від ПП «ААС».