Тандем «Єрємєєв – Єрємєєвська офшорка» розпиляв 24 мільйони «Енергоатому»
09.04.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 28 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вог Аеро Джет» на постачання палива на загальну суму 24,43 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1672 тонн палива для Запорізької, Рівненської, Хмельницьої та Южноукраїнської АЕС (перелік з цінами внизу).

Фірма «Вог Аеро Джет» входить у групу «Континіум» позафракційного народного депутата Ігоря Єрємєєва.

Компанію заснували у травні 2012 р. Офіційними власниками наразі є Світлана Юраш і віргінський офшор «Сквеад Інвестментс Лімітед». Разом з тим до 2013 р. основна частка в компанії була записана на  ТОВ «Московський міст ЛТД», воно в свою чергу на ТОВ «Вест Ойл Груп», що тоді належало кіпрській «ОВГ Оіл Вест Лімітед», а тепер – нідерландській компанії зі схожою назвою – «Вест Оіл Груп Холдінг Б.В.»

Вигравати тендери «ВОГ Аеро Джет» почав наприкінці грудня минулого року, з того часу це вже третє велике держзамовлення. Першим було постачання дизпалива на 2,62 млрд грн. для «Укрзалізничпостачу». Потім – постачання дизельного палива для Запорізької АЕС на суму 10,74 млн грн.

На усіх згаданих тендерах єдиним або єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд». Фірма була зареєстрована у Луцьку у 2004 р. під назвою ТОВ «Континіум-Льон-Контракт-Мрія».  З 2010 р. власником фірми є та сама кіпрська компанія «ОВГ Оіл Вест Лімітед». Сам «Укрпостач-Нафтотрейд» з 2011 р. отримав підряди «Укрзалізниці» на 6,50 млрд грн., усі або від «Укрзалізничпостачу», або від «Енергоатому».