Злочевський після мирової з одеситами знову «намахав» їх на водоканалі на третину мільярда
07.04.2014   //  

Компанія «Інфокс» колишнього міністра екології Миколи Злочевського не виконала інвестиційних зобов’язань перед одеським водоканалом на загальну суму 317 млн грн. Про це повідомляється в аналітичному звіті Державної фінансової інспекції за результатами ревізій бюджетів на території Одеської області за період 2011 р., 2012 р. та 8 місяців 2013 року.

Відповідно до умов концесійного договору фірма «Інфокс» зобов’язувалася здійснити будівництво, реконструкцію та розвиток системи водопостачання та водовідведення міста Одеси за рахунок власних коштів у розмірі 500 млн гривень. У плані на 2009-2020 роки, затвердженому Одеською міською радою, обсяг фінансового забезпечення зменшено до 341,9 млн грн.  Однак, зазначено у звіті ДФІ, й ці умови ТОВ «Інфокс» не виконало. Зокрема фірма, всупереч зобов’язанням, не виконала робіт на суму 287 млн грн. та не здійснила відновлення основних фондів за рахунок амортизаційних відрахувань на 29,90 млн грн.

Від «Наших Грошей»:

Нагадаємо, договір оренди на 49 років майнового комплексу КП «Одесводоканал» Одеська міськрада і ТОВ «Інфокс» уклали у грудні 2003 року. Для експлуатації цього комплексу «Інфокс» створив філію «Інфоксводоканал».

В 2006 р. одеська мерія вже намагалася через суд розірвати договір, оскільки, на її думку, концесіонер не виконував взятих на себе зобов’язань по інвестуванню: за два з половиною роки у реконструкцію та розвиток водоканалу вклали тільки 48,1 млн. грн. замість запланованих 268,6 млн грн. Натомість «Інфокс» заявляв про те, що інвестиційний план застарів, на його виконання треба більше семи років. Однак у 2008 році мерія заявила, що з інвестором вдалося укласти мирову угоду й договір про концесію розривати не будуть.

Основним власником компанії «Інфокс» є Микола Злочевський, екс-заступник секретаря РНБО (квітень 2012-лютий 2014). З 2010 року до квітня 2012 року Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів України.

За останні шість років тільки на з бюджетними установами та організаціями «Інфокс» уклав угод на 225,10 млн грн.

За інформацією «Української правди», недавно Миколу Злочевського позбавили американської візи, а його закордонний рахунок було заарештовано.