Суд змусив заплатити «Енергоатом» понад 2 мільйони за роботи, яких держкомпанія не замовляла
03.04.2014   //  

Суд стягнув з державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» 2,35 млн грн. на користь ТОВ «Промислові захисні покриття». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 24 березня.

Протягом серпня-листопада 2007 року фірма виконала  незаплановані позадоговірні роботи на Рівненській АЕС на вказану суму і суд зобов’язав їх оплатити.

У липні 2006 року Рівненська АЕС найняла ЗАТ «Укратоменергобуд» виконати ремонтні роботи по гідротехнічних спорудах.

У червні 2007 року «Укратоменергобуд» уклав договір із субпідрядником – ТОВ «Промислові захисні покриття», а та окрім всього іншого виконала позадоговірні роботи.

Фірма пояснила, що термінове здійснення таких робіт було зумовлене необхідністю вчасно провести основні ремонтні роботи. І в такому разі  АЕС не змогла б використовувати гідротехнічні споруди, які забезпечують роботу та безпеку атомної електростанції.

Засновниками броварського ТОВ «Промислові захисні покриття» є киянка Марина Ситнік і Юрій Карнюшкін з Конотопа.

ПАТ «Укратоменергобуд» очолює Валерій Штогрін. 89% акцій підприємства володіє ТОВ «Енергетичнi iнвестицiї», засновником якої донедавна був Штогрін. Нинішньою засновницею «Енергетичних iнвестицiй» є Юлія Лучікова, директором фірми з 2007 року є Людмила Беда.

Протягом 2008-2011 років ЗАТ «Укратоменергобуд» виграло підряди на суму 1,16 млрд грн. Зокрема, на будівництво транспортної розв’язки на примиканні проспекту Науки до Столичного шосе у Києві – 780 млн грн., на будівництво під’їзної дороги від Червонозоряного проспекту до аеропорту «Київ» (Жуляни) – 174 млн грн., на будівництво нового офісу Генпрокуратури – щонайменше 147 млн грн.

У свою чергу ТОВ «Промислові захисні покриття» у 2012-2013 роках виграло в «Енергоатома» державні тендери на суму 16,55 млн грн.