- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Злочевський, у якого арештували закордонний рахунок, наколядував 44 мільйони на водоканалі у Одесі

ТОВ «Інфокс» філія «Інфоксводоканал» 3 cічня – 19 лютого отримала від держустанов Одеської області підряди на послуги водопостачання і водовідведення на суму 43,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендери проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки ці послуги неможливо отримати від інших постачальників.

Нагадаємо, у грудні 2003 року Одеська міськрада і ТОВ «Інфокс» уклали договір оренди на 49 років цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Одесводоканал». Для експлуатації цього комплексу «Інфокс» створив філію «Інфоксводоканал».

В 2006 р. одеська мерія намагалася через суд розірвати договір, оскільки, на її думку, концесіонер не виконував взятих на себе зобов’язань по інвестуванню: за два з половиною роки у реконструкцію та розвиток водоканалу вклали тільки 48,1 млн. грн. замість запланованих 268,6 млн грн.

Натомість «Інфокс» заявляв про те, що інвестиційний план застарів, на його виконання треба більше семи років. Однак у 2008 році мерія заявила, що з інвестором вдалося укласти мирову угоду й договір про концесію розривати не будуть.

Основним власником компанії «Інфокс» є Микола Злочевський, екс-заступник секретаря РНБО (квітень 2012-лютий 2014). З 2010 року до квітня 2012 року Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів України.

За інформацією «Української [1] правди», недавно Миколу Злочевського позбавили американської візи, а його закордонний рахунок було заарештовано.