Проти піар-газифікатора Пшонки відкрито кримінальну справу
31.03.2014   //  

Прокуратура скасувала результати тендеру на газифікацію сіл Мануйлівка та Петрівка вартістю 8,94 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

У минулому році комітет з конкурсних торгів Мануйлівської сільської ради провів тендер щодо робіт з газифікації сіл Мануйлівка та Петрівка. За результатами конкурсу переможцем було визнано ТОВ «Південь-Буд».

Як встановила прокурорська перевірка, підприємство подало на конкурс відомості про дванадцять робітників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, – при тому, що насправді на підприємстві їх було всього лиш три.

Наразі прокуратура скасувала результати тендеру та відкрила кримінальне провадження стосовно посадових осіб ТОВ, які з метою одержання перемоги на відкритих торгах внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Директором ТОВ «Південь-Буд» зі статутним фондом 907 грн. є депутат Токмацької районної ради від Партії регіонів Олексій Присмотров. Власницею фірми є Людмила Лубинець. Згідно з даними «ВДЗ», фірма почала вигравати тендери у жовтні 2011 р. і з того часу отримала три підряди загальною вартістю 31,21 млн грн.

Окрім того Присмотров є власником ще однієї фірми – ПП «Метан» – котра минулого року також отримала підряд вартістю 1,29 млн грн на  газифікацію села Мордвинівка Мелітопольського району. Договір було укладено через місяць після того, як в селі 3 жовтня відбувся урочистий пуск газу за участю на той момент кандидата в депутати Артема Пшонки, сина Генпрокурора Віктора Пшонки.

Села Мануйлівка і Петрівка також належать до Приморського району, що входить у виборчий округ, за яким балотувався у народні депутати Пшонка-молодший.

Зараз екс-генпрокурор Пшонка оголошений у міжнародний розшук, Євросоюз заморозив рахунки Віктора Пшонки та його сина Артема.