А ось і соціологія на користь Тимошенко
30.03.2014   //  

Дані соціологів знову шокували. Не встигли «Наші Гроші» отямитись від трикратного відриву Порошенка парочки Кличко-Тимошенко, як нам на очі впало ще одне дослідження. У ньому Петро Олексійович лише третій, хоч трохи, але відстає від Юлії Володимирівни та Віталія Володимировича.

Воно більш раннє, проводилось на початку березня. Тому до кінця місяця щось таке могло відбутись, щоби рейтинг Порошенко отримав дозу віагри. А вражений Кличко просто відмовився від виходу у ринг.

А може і навпаки. Доза ботокса розгладила звивини на чолі іншої групи соціологів.

Не знаємо. Сподіваємось, що хтось зможе зрозуміти і пояснити, як два різні угрупування соціологів можуть проводити дослідження в одній країні і отримувати настільки різні дані.

Але знаємо напевне одне – Тимошенко вийшла на війну. Вона знову нищитиме конкурентів разом з їхнім електоратом.

У всіх попередніх випадках це закінчувалось другим місцем для БЮТ, а у 2010 році – особисто для Тимошенко.

Для зручності ми звели ці два опитування у одну таблицю. Вражайтесь разом з нами.

«Соцмоніторинг», ім. Яременка, Інститут НАНУ* 1-6 березня СОЦИС, КМІС, «Рейтинг», ім. Разумкова** 14-19 березня
Тимошенко Юлiя 15,5 8,2
Кличко Вiталiй 14,2 8,9
Порошенко Петро 13,7 24,9
Тiгiпко Сергiй 11,4 7,3
Ляшко Олег 3,0 3,5
Симоненко Петро 6,4 3,6
Тягнибок Олег 3,7 1,7
важко вiдповiсти 16,7 14,1
не брав/ла би участi в виборах 15,4 5,8

*За результатами моніторингових опитувань населення України, що проводяться Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України.

Останнє всеукраїнське опитування населення країни проведено з 1 по 6 березня 2014 року в усіх областях України, АР Крим та м. Києві. Усього опитано 2099 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 – 2,18 відсотка. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента «віч-на-віч». Рівень досягнення респондентів – 50,8%.

**Всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України» презентує результати загальноукраїнського соціологічного дослідження, проведене силами чотирьох соціологічних служб: Центр соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», Київський міжнародний інститут соціології, Соціологічна група «Рейтинг», Центр Разумкова.

Вибіркова сукупність: Репрезентативна квотна вибірка 6200 респондентів (по 1550 респондентів для кожного із соціологічних центрів) в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим)

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face) за місцем проживання респондента

Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): не більше 0,8%

Терміни проведення дослідження (польового етапу): 14 – 19 березня 2014 року

 

Блог від: Юрій Ніколов