Росіяни незаконно передали в оренду фірмі дочки посадовця з ГАЕС ділянку на березі Дністровського водосховища
25.03.2014   //  

Суд розірвав договір оренди і зобов’язав ТДВ «Кварц» повернути Сокирянській районній державній адміністрації земельну ділянку загальною площею 2,39 га, що знаходиться в межах с. Ломачинці (урочище «Вишнева»). Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 18 березня цього року.

11 березня 2008 року «Кварц» отримав цю ділянку разом із розташованими на ній будівлями та проїздами в оренду строком на 49 років для обслуговування бази відпочинку.

А вже 29 вересня того ж року без письмової згоди Сокирянської РДА «Кварц» передав частину ділянки площею 0,29 га в суборенду на 49 років ТОВ «Едельвейс».

Суд вказав, що погодження райдержадміністрації при передачі землі в суборенду було обов’язковим. Він розірвав угоду з ТДВ «Кварц» і зобов’язав підприємство повернути ділянку райдержадміністрації.

Основні частки у ТДВ «Кварц» мають Валерій Гаврилюк (27%), Олеся Юрчак (23%), Олександр Бахтін (20,9%) і Дарина Крушельницька (18,9%). Усі вони станом на 2012 рік були громадянами Росії. Ще 3,5% володіє чернівчанин Дмитро Кадельник.

Засновниками ТОВ «Едельвейс» є Олена Шевчук та її колишній чоловік Андрій Шевчук, син директора філіалу «Дністровська ГЕС». Керівником фірми є Ольга Дейнеко.

Олена Шевчук є дочкою заступника директора дирекції Дністровської ГАЕС Василя Дейнеко, який раніше очолював Новодністровське басейнове водогосподарське об’єднання.

Як повідомлялося, станом на початок 2013 р. будівництво Дністровської ГАЕС вже профінансовано робіт на 5,07 млрд грн., загальна вартість проекту становить 8,46 млрд грн.

02-1