Маріупольська міськрада продала наближеній до екс-депутата фірмі готель, щойно отримавши на нього право власності
25.03.2014   //  

Управління міської ради Маріупольської міської ради наприкінці серпня 2010 року продало ТОВ «Кадрове агентство «Азов Персонал Сервіс» будівлю готельного типу загальною площею 3386,6 кв м (житлова площа – 1509,0 кв м), розташовану на просп. Будівельників, 54 (літ. А-9). Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 17 березня цього року.

Куплена будівля складає 13/25 частин будівель, які знаходяться за вказаною адресою. Маріупольська міськрада отримала свідоцтво про право власності на цю будівлю за два місяці до продажу –  2 липня 2010 року.

У 2013 році продавець – ТОВ «КА «Азов Персонал Сервіс» – звернулося до суду із заявою визнати продаж готелю недійсним. Фірма заявила, що директор Ольга Лук’яненко, придбавши приміщення, перевищила надані їй повноваження.

Суди усіх трьох інстанцій відмовилися задовольнити цей позов. Вони вказали, що Лук’яненко діяла на підставі статуту, у якому відсутні будь-які обмеження щодо здійснення нею представництва від імені фірми.

Крім того, суд з’ясував, що учасники КА «Азов Персонал Сервіс» на загальних зборах у серпні 2010 року надали згоду на купівлю цієї нерухомості.

Також суд зазначив, що після фірма перерахувала міськраді повну ціну продажу будівлі в розмірі 3,43 млн грн., що свідчить про схвалення нею цього договору.

Засновниками ТОВ «КА «Азов Персонал Сервіс» є Світлана Мартинішина (40%), Лариса Любая (40%) і Ольга Лук’яненко (20%). Нинішнім директором фірми є Володимир Бугай.

Любая разом з Мартинішиною і Мартинишиним, а також екс-депутатом Маріупольської міськради від ПР, екс-головою Приморської райадміністрації Маріуполя Олександром Любим є співзасновниками Фермерського господарства «Огороднік-18».

Зауважимо, що Любий станом на 2010 рік був директором з персоналу металургійного комбінату «Азовсталь». При ньому частина працівників підприємства була виведена за штат «Азовсталі» – до КА «Азов Персонал Сервіс». Як заявляли самі працівники, вони виконували ту ж роботу, але вже на гірших умовах.