Партнер екс-замміністра ЖКГ за 5,6 мільйони робитиме візерунчасті квітники
24.03.2014   //  

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради Волинської області 3 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «М.Ж.К.» на послуги благоустрою і озеленення міста. Вартість угоди складає 5,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За ці гроші підрядник має забезпечити візерунчасте оформлення (садіння) квітників, прополювання рослин і викошування газонів, підстригання живоплоту, лікування дерев від омели, посадка дерев і кущів та ін.

Фірма «М.Ж.К.» належить Валерію Ковалюку, який також є співзасновником асоціації «Укржитлоексплуатація» разом з Ігорем Єлєнєвим та Олександром Білянським, екс-заступником міністра з питань ЖКГ (2007 р.). Також Ковалюка називають однокурсником Сергія Тігіпка. У 2000 році Тігипко у якості міністра економіки очолював міжвідомчу комісію з реформи житлово-комунального господарства. До складу комісії входив і Ковалюк. Теперішній мер Луцька Микола Романюк зізнався, що є давнім приятелем Тігіпка.

За даними «Вісника держзакупівель», компанія «М.Ж.К.» отримала підрядів на 26,81 млн грн., усі – від Департаменту ЖКГ Луцької міськради на прибирання і благоустрій.

Єдиним конкурентом на тендерах стало КП «Зелене господарство м. Луцька».

У 2011 році тимчасова контрольна комісії міськради з питань перевірки діяльності комунальних підприємств з’ясувала, що «М.Ж.К.» після перемоги на тендері планувало на умовах субпідряду залучити комунальне «Зелене господарство» для виконання робіт, передбачених у тендері.