«Курченківська» фірма, директора якої сьогодні взяла СБУ, днями отримала контракт залізниці на 9 мільйонів
21.03.2014   //  

ДП «Південна Залізниця» 4 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Газ Україна-2020» на постачання палива на загальну суму 8,76 млн грн. Про це повідомляється у  «Віснику державних закупівель».

Фірма має поставити залізниці наливом 300 т бензиу марки А-95 по 12 600 грн./т і ще 400 т А-92 по 12 450 грн./т.

Компанія «Газ Україна-2020» входить до так званої групи Курченка. Вона була зареєстрована у Сімферополі на початку 2011 р. і донедавна записана на Аркадія Кашкіна, з смт. Високий Харківської області. Наразі фірма переоформлена на Дениса Ніколаєнка, також з Харкова. Вказаний у тендерному протоколі контактний номер (0652) 70-68-57 співпадає з сімферопольською фірмою «Фабрика решений», яка торгує будматеріалами й кондиціонерами. Вигравати тендери «Газ Україна-2020» почала у квітні 2013 р. і за рік отримала держзамовлень на 28 млн грн., при чому всі від «Південної Залізниці».

Єдиним допущеним до участі конкурентом  «ГазУкраїна-2020» став його бізнес-партнер – ТОВ «Укренергоринок». Разом дві компанії-конкурентки з березня 2012 є власниками ТОВ «Перша незалежна біржа». «Укренергоринок» вигравав тендер лише один раз позаминулого року – постачання пропан-бутану «Мелітопольгазу» за 2,32 млн грн.

Сьогодні, 21 березня, Служба безпеки України повідомила про затримання А. Кашкіна за підозрою у безпосередній причетності до масштабних розкрадань державного бюджету України.

Окрім Кашкіна з тим же формулюванням був затриманий також голова наглядової ради ПАТ «Брокбізнесбанк» Денис Бугай. Нагадаємо, минулого року група СЄПЕК, наглядову раду якої очолює Курченко, оголосила про придбання 40% акцій «Брокбізнесбанку», разом з тим справжні власники «БББ» і групи СЄПЕК невідомі.

Обидва затримані громадянина названі ключовими учасниками злочинного угрупування Сергія Курченка. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) та ч.3 ст.255 (створення злочинної організації), спільною оперативно-слідчою групою СБУ та ГПУ проведено обшуки й вилучено документацію, що підтверджує причетність  затриманих до протиправних фінансових схем, повідомляє прес-служба СБУ.

Організатор злочинного угрупування  оголошений у міжнародний розшук.

Від «Наших Грошей»

У повідомленні СБУ Кашкін названий директором фірми «Газ Україна-2020». Насправді він очолював компанію з кінця 2011 р., однак від липня 2013 р. цю посаду займає той самий Денис Ніколаєнко, на якого оформлена власність.