Юристи Курченка не прийшли захищатися від виплати 105 мільйонів «Нафтогазу»
19.03.2014   //  

Представники ТОВ «ГазУкраїна-Трейдінг» не з’явилися на розгляд їхньої апеляційної скарги щодо повернення НАК «Нафтогаз України» 118,86 млн грн. Про це свідчить ухвала Севастопольського апеляційного господарського суду від 12 березня.

«ГазУкраїна-Трейдінг» був повідомлений про час і місце розгляду справи, але представник фірми у у судове засідання не з’явився, про причини неявки не повідомив.

Натомість представник «Нафтогазу» на засідання прибув і просив відмовити у задоволенні апеляції «ГазУкраїна-Трейдінг».

Суд відклав розгляд апеляційної скарги на 7 квітня, об 11:00.

Нагадаємо, у жовтні 2013 року госпсуд АРК стягнув з ТОВ «ГазУкраїна-Трейдінг» на користь «Нафтогазу» 5,94 млн грн. заборгованості за поставлений природний газ, 35,42 млн грн. пені за прострочення оплати, 70,42 млн грн. штрафу і 7,08 млн грн. – 3% річних.

ТОВ «ГазУкраїна-Трейдінг» подало апеляцію, у якій просило скасувати рішення госпсуду в частині стягнення 35,42 млн грн. пені і 70,42 млн грн. штрафу.

Наприкінці минулого року фірма спробувала визнати договір із «Нафтогазом» недійсним, але безуспішно.

Як відомо, у березні 2012 року «Нафтогаз» продав фірмі «ГазУкраїна-Трейдінг» 300 млн куб. м. газу, який передавався в ПСГ, на суму 1 млрд 58,64 млн грн.

Засновником ТОВ «ГазУкраїна-Трейдінг» є Богдан Зеленський з села Чернеччина Сумської області. Назва фірми співзвучна з трейдинговою компанією «ГазУкраїна 2009» Сергія Курченка. Однак, у СЄПЕК зв’язок з цією фірмою заперечували.

Як повідомляв «Forbes», більшість компаній СЄПЕК були зареєстровані у Сімферополі і засновані їхніми директорами. Засновники – переважно жителі сіл, які раніше не очолювали ніяких великих компаній. Саме за такою схемою було зареєстроване ТОВ «ГазУкраїна-Трейдінг», яке отримало ліцензію на транспортування природного газу у квітні 2012 року.