Турчинов призначив в ДУСю партнера по родинному бізнесу
17.03.2014   //  

В.о. президента Олександр Турчинов 12 березня призначив заступником керівника Державного управління справами Всеволода Бородіна, який був бізнес-партнером родичів Турчинова. Про це пише Максим Опанасенко зі «Свідомо».

Бородін у 2007-2012 роках був народним депутатом від «Батьківщини».

Разом з тим у 2011 році Всеволод Володимирович Бородін значився співзасновником ТОВ «Екотехпром». Співзасновником останнього також було ТОВ «Компанія «Центр фінансових технологій» (з 2009-го – ТОВ «Інститут економіки і права»).

Засновниками «Інституту економіки і права» є дружина в.о. президента – Ганна Турчинова, яка у дівоцтві мала прізвище Белиба, і його мама –Валентина Турчинова. Крім того, до складу засновників входить теща Турчинова Тамара Белиба.

У свою чергу батько дружини Турчинова Володимир Белиба є одним із засновників «Екотехпрому».

В обох фірмах також фігурує Раїса Володимирівна Вишневська (у ТОВ «Інститут економіки і права» Вишневська значилася співзасновником станом на жовтень 2009-го, у ТОВ «Екотехпром» – і зараз). За даними «Української правди», це сестра-двійняшка дружини Турчинова.

Ще один співзасновник «Екотехпрому» – Мирослава Лук’янчук. Це дружина нардепа від «Батьківщини» Руслана Лук’янчука, який у 2002-2006 роках був помічником-консультантом тодішнього нардепа Олександра Турчинова.

«Екотехпром» зареєстрований на бульварі Лесі України, 26. За інформацією Державної реєстраційної служби, за цією ж адресою зареєстровано цілий ряд первинних партійних організацій Дарницької районної партійної організації «Батьківщини».

За даними «Української правди», «Екотехпром» стала власником двох офісних центрів на Турівській, 13 і Турівській, 15 загальною вартістю у понад $17,5 млн. Зараз у цих приміщеннях – офіси партії «Батьківщина».