«Родички» зі свити Юри Єнакївського розпиляли 10 мільйонів на бензин
17.03.2014   //  

ТОВ «Сервісна компанія «Формула» наприкінці лютого виграла тендери на постачання палива на 25,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Укрхімтрансаміак» 21 лютого замовило фірмі пального на 9,84 млн грн.

Ще 15,37 млн грн. «Формула» отримає від ОКП “Донецьктеплокомуненерго”, угоду з яким укладено 24 лютого.

«СК «Формула»  зареєстрована на сейшельську компанію «Фортекс Інтер ЛТД.», першозасновником у березні 2010 року був киянин Святослав Лавриненко.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Престо груп», яким з початку 2013 володів вищезгаданий Святослав Лавриненко, сьогодні власником значиться Олександр Васютович.

Той самий сейшельський офшор «Фортекс Інтер ЛТД.» також є засновником ТОВ «Ековуденерго» разом кіпрською компанією «Т.І.С. (Тренд інвестмент системс)», котру пов’язують з Миколою Присяжнюком.

У 2009-2010 р.р. Лавриненко був директором ТОВ «Тиса», що було зареєстроване на дві кіпрські компанії – «Марксвіл Інвестмент Лімітед» і «Ондава Інвестмент Лімітед». На ці ж компанії свого часу було зареєстроване ТОВ «Восток», засноване в 1998 р. Ігорем Филипенко. Нині він відомий як власник торгового центру «Скай Молл» і донедавна був директором ТОВ «Хліб Інвестбуд». Разом з тим Філіпенко і офшор «Ондава Інвестмент Лімітед» фігурували в ланцюжках засновників групи компаній «Вік», пов’язаної з народним депутатом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Підписантом «Ековуденерго» є Лариса Авраменко, котра замає посаду керівника у ТОВ «Кліринг Ессетс Профіт», співзасновником якого є ТОВ «Український Інвестиційний Капітал», що належало британській офшоркці «Турітелла корпорейшн», а сьогодні зареєстровано на віргінську компанію «Фрідомкорп.ЛТД».

«Укрхімтрансаміак» очолює член Партії регіонів Бондік Віктор Анатолійович, який є за даними «Економічної правди» нібито є племінником Віктора Януковича. На момент призначення Бондіка в «Укрхімтрансаміаці» Янукович був прем’єр-міністром.