Янукович оселився у особняку поряд з резиденцією Путіна і донькою президента Азербайджана (фото)
15.03.2014   //  

Екс-президент України Віктор Янукович оселився під Москвою у елітному передмісті «Барвиха» – у закритому котеджному селищі «Сади Майендорф» поряд з резиденцією президента Росії Володимира Путіна. Про це пише російський «Собеседник».

Нова резиденція Януковича під Москвою ціною $52 млн.

Нова резиденція Януковича під Москвою ціною $52 млн.

«Порівняно з будинком, який Янукович купив, його колишня резиденція під Києвом – це копійчаний зразок несмаку, – вважає голова центральної ради партії «Альянс зелених – Народна партія» Олег Мітволь. – Тепер у нього дійсно з’явився дуже гарний будинок – величезний триповерховий особняк в англійському стилі, з відповідним професійним дизайном, з англійською меблями. Попередній господар не міг продати його роки півтора і був готовий віддати навіть за $35 мільйонів, але несподівано отримав $52 мільйони, як і просив. Покупці придбали об’єкт не торгуючись: головною умовою було – заселення нового мешканця в день покупки. Так що Янукович відразу ж туди в’їхав».

За даними Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, площа цього особняка становить 2822,8 м2, а ділянка під ним – майже 2 га землі, що поросла корабельними соснами. Зовсім поряд – камерний ставок.

«Янукович став мешканцем селища за два дні до своєї прес-конференції в Ростові-на-Дону. Увечері гуляє там по стежках і відчуває себе як вдома. А його подругу можна зустріти в торговому центрі «Дрім Хаус» на Рублево-Успенському шосе. Вона туди кожен день в «Азбуку вкуса» за продуктами приїжджає. Та сама жінка, яка на відео з «Межигір’я» відлітала з собачкою на вертольоті», – розповів Мітволь.

Попереднім господарем швидше за все був російський бізнесмен вірменського походження. Оскільки процедура реєстрації угоди ще не завершена, формально документи на будинок досі оформлені на його ім’я.

Новий будинок Януковича знаходиться у котеджному селищі «Сади Майендорф», поруч з яким знаходиться резиденції Володимира Путіна «Барвиха», більш відома як «Замок Майендорф», у якій президент Росії приймає іноземних гостей. Раніше територія селища належала санаторію «Барвиха» Управління справами президента Росії.

Вартість будинків в котеджному селищі «Сади Майєндорф» доходить до $100 мільйонів, тому всі тутешні мешканці поголовно або офіційні, або тіньові мультимільйонери і мільярдери. Як пише «Собеседник», безпосередньою сусідкою Януковича є Лейла Алієва, старша дочка президента Азербайджану Ільхама Алієва, у якого також є тут своє невелике помістя.

Також облюбували «Сади» нинішній тесть Романа Абрамовича Олександр Жуков (одеський бізнесмен, якого в Італії звинуваючуть у контрабанді зброї), колишній чоловік Крістіни Орбакайте Руслан Байсаров, сім’ї екс-президента «Роснєфті» Сергія Богданчикова і Ара Абрамяна, якого називають кремлівським забудовником.

Тут же знаходиться будинок у вигляді космічного корабля, який, як прийнято вважати, мільярдер Владислав Доронін подарував Наомі Кемпбелл в якості відступних за весілля, що не відбулось. Неподалік вирішив облаштуватися і глава РОСТЕХ Сергій Чемезов.

«Всього в «Садах» близько півсотні мешканців, що живуть маленької буржуазної комуною – усередині селища паркани якщо і є , то тільки декоративні. Від своїх приховувати нічого, а чужих туди не пускають», – пише російське видання.