«Донбасенерго» сплавило 32 мільйони родині заммера Єнакієвого на будівельні роботи
14.03.2014   //  

ПАТ «Донбасенерго» 7 березня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Донстрой» на реконструкцію інженерно-лабораторного корпусу Слов’янської ТЕС за 32,02 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 28,97 млн грн. піде на реконструкцію самого корпусі й окремо 3,05 млн грн. – на капітальний ремонт буфету з елементами реконструкції. Роботи мають бути завершені до кінця жовтня поточного року.

Донедавна власниками фірми «Донстрой» були Володимир Котляревський та Олексій Володимирович Котляревський. Олексій Котляревській раніше був помічником народного депутата від Партії регіонів Владислава Лук’янова, а зараз є заступником мера м. Єнакієве. Наразі дві третини статутного капіталу компанії в ЄДР записані на сам же «Донстрой», разом з тим власником третини фірми лишається Володимир Котляревський. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 55,56 млн грн.

Єдиним конкурентом «Донстрою» на торгах стало ТОВ «РСК Донбас» Олексія Варварчука та Максима Ульянцева. Ця фірма почала вигравати тендери в 2011 р. і за цей час отримала замовлень на 8,36 млн грн., найчастіше йшлося про постачання шин, дротів, лінолеуму, ремонти до того фірма робила в лікарні, також займалася сільськими водопроводами.

Нагадаємо, що у серпні 2013 р. компанія «Енергоінвест Холдинг», якою володіє екс-нардеп від Партії регіонів і екс-власник ТОВ «Танталіт» Ігор Гуменюк, придбала у держави 60,8% акцій «Донбасенерго» за 718,92 млн грн. На придбання акцій «Донбасенерго» Ігор Гуменюк позичив кошти у структури, яка використовувала телефони і e-mail фірми «Голден Деррік», що пов’язана із бізнес-середовищем екс-міністрів Миколи Присяжнюка, Едуарда Ставицького і народного депутата Юрія Іванющенка.

Місяць тому Генеральна прокуратура оскаржила приватизацію компанії в суді. Якщо прокуратура зараз програє справу в усіх інстанціях, то в подальшому будь-який інший позов щодо незаконності приватизаційної процедури судом може бути відхилений.