Ахметов віддав власній фірмі півмільярда на Курахівську ТЕС
14.03.2014   //  

ТОВ «ДТЕК Східенерго» 27 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Електроналадка» на реконструкцію Курахівської ТЕС за 447,82 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця листопада 2019 р. на станції повинні реконструювати ввідний розподільчий пристрій (ВРП). У переліку робіт – поелементна заміна обладнання, реконструкція споруд і конструкцій для прокладання кабелів, ремонт асфальтобетонного покриття доріг, реконструкція та заміна веж освітлення, заземлювального контуру і пристанційного вузла, встановлення додаткових будівельних конструкцій для нового електрообладнання та реконструкція наявних будівель на території ВРП  під майстерню з ремонту елегазового обладнання, та ін.

ТОВ «Електроналадка» на 99% належить нідерландській компанії «ДТЕК Холдінгз Б.В.». Ще 0,99% припадає на зареєстроване з «Електроналадкою» за одною адресою ТОВ «Перший радник», яке засновували Олексій Захарчук, відомий як заступник директора зі стратегій розвитку ДТЕК, та нинішній голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв. Наразі «Перший радник» зареєстровано на Захарчука та Аліну Геза. Решта 0,01% знаходиться у власності ТОВ «Вуглехімічна Лабораторія», що належить «Першому раднику».

Єдиним допущеним до участі у конкурсі конкурентом було ТОВ «ФПГ «Донпроменерго», засноване в квітні 2011 року Вікторією Демченко, співвласницею автомобільних компаній «Автоград-Донецьк» та «Донавтопром».

Пропозиція третього учасника, ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія», була відхилена за невідповідно оформлену документацію.

Нагадаємо, у такому ж складі двох учасників нещодавно відбувся тендер «ДТЕК Західенерго» на переоснащення ВРП Бурштинської ТЕС за 186,93 млн грн.

Компанія «ДТЕК Східенерго» контролюється «ДТЕК Холдінгз Лімітед» з Кіпру. Нещодавно група Ріната Ахметова оголосила про переведення своїх кіпрських компаній у Нідерланди.