«Укренерго» розіграло між улюбленою парочкою 10 мільйонів на підстанцію «Вінницька»
13.03.2014   //  

Південно-Західна електроенергетична система ДП «НЕК «Укренерго» 3 березня за результатами тендерів уклала угоди з КП «Електропівденьзахідмонтаж-6» на реконструкцію підстанції «Вінницька» на загальну суму 9,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 4,44 млн грн. піде на реконструкцію розподільчих пристроїв та лінійних комірок, а також встановлення вимикача на лінії «Зах. Українська». Ще 5,18 млн грн. витратять на аналогічні роботи по лінії «Київська». Всі роботи проходитимуть у с.Гуменне Вінницької обл. і мають бути завершені до кінця червня поточного року.

Львівське підприємство «ЕПЗМ-6» заснували нинішній директор фірми Роман Співак, Володимир Мельник і Валентина Девіц. Фірма має 574,33 грн. статутного фонду і раніше тендерів не вигравала.

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми на обох тендерах стало одеське ТОВ «Південна енергетична компанія». Засновниками «ПЕК» є Юрій Малярчук, відомий як голова конеспортивного клубу «Богнатово» (Роздільнянський район Одеської області), Алла Малярчук, кіпрський офшор «Рексміт лімітед (Rexmith limited)» та росіянин Володимир Шугайло. Шугайло відомий як замначальника комерційного управління «Нафтогазової компанії «Ітера» (Росія), яка у 1990-х роках постачала туркменський газ в Україну. Власник «Ітери» мільярдер Ігор Макаров цього року продав компанію державній «Роснефти».

Це вже не перший тендер «Укренерго», розіграний між цими двома компаніями. Минулого року в такому ж складі пройшли торги на реконструкцію підстанцій у Запорізькій та Дніпропетровській на загальну суму 25 млн грн., однак тоді їх вигравала «ПЕК».