Банда з автоматами напала на банк Сашка Януковича у центрі Києва
13.03.2014   //  

Два десятки озброєних чоловіків у масках цієї ночі захопили відділення «Українського Бізнес Банку» на вулиці Московській у центрі Києва. Міліція затримала 38 озброєних осіб, які здійснили цей напад на відділення банку по вул.Московська в Києві, повідомили в ГУ МВС Києва.

Сьогодні вночі два десятки озброєних чоловіків у масках увірвалися у відділення Укрбізнесбанку в центрі Києва і намагалися проникнути в сховище з грошима. В самообороні Майдану і в Правому секторі заперечують причетність своїх людей до захоплення банку.

«Охоронець ДСО та служба охорони банку встигли закритися в добре захищеному службовому приміщенні і викликати правоохоронців. До місця подій прибуло три наряди Держслужби охорони, у складі яких були бійці Титану. Також прибув наряд спецпідрозділу Сокіл. Через кілька хвилин міліціонери проникли в приміщення і затримали зловмисників. Ті добровільно склали зброю», – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, у нападників вилучили 3 автомати Калашникова, близько 20 пістолетів ПМ, один мисливський карабін «Сайга”, а також ножі і палиці. «Крім того, вилучили «болгарку», якою нападники намагалися пошкодити майно в приміщенні банку», – сказала прес-секретар ДСО Світлана Павловська.

У столичному главку міліції також додали, що зараз особи всіх зловмисників встановлені. Всі вони – громадяни України.

На даний момент вилучено відео з камер відеоспостереження, за якими будуть встановлені дії кожного з нападників, зазначили в главку. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 194 КК (умисне пошкодження майна).

У міліції зазначили, що затримані не позиціонують себе з якоюсь політичною силою.

 «Український Бізнес Банк» офіційно належить сину четвертого президента України Олександру Януковичу. Через нього йшло фінансування компанії «Танталіт», яка відала справами резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича.

Хроніка нападу

О 2:20 молодики, озброєні кийками, ножами, також помітили один автомат, увірвалися до банківського відділення. За словами очевидців, замість дверей вхід до банку був закритий листами фанери. На місці події перебували два наряди міліції, озброєних автоматами. Правоохоронці перекрили вулицю Московську.

Тим часом у приміщенні відділення банку бігали люди, які щось шукали.

Потім невідомі почали пиляти вхід у сховище з грошима. Охорона банку була заблокована на третьому поверсі будівлі. Під контролем людей у масках опинилися два поверхи.

О 2:49 нападники випустили одного з охоронців. Він розповів, що банда добре організована і озброєна пістолетами і автоматами. Охоронців роззброїли і закрили в окремому приміщенні.

О 3:10 до правоохоронців біля відділення банку прибуло підкріплення – бійці «Титану».

Невідомі в масках випустили решту охоронців – 5 осіб.

Останній зі звільнених із будівлі розповів, що перед тим, як випустити, до нього підійшов чоловік у балаклаві і сказав, що вони не збираються грабувати банк, а лише взяли його під охорону.

Крім того, невідомий повідомив охоронцю, що зброю, відібрану в охорони, вони беруть під опис і повернуть у процесі переговорів. З ким і про що вестимуться переговори, молодик не повідомив.

І в Самообороні Майдану, і в «Правому секторі» заперечили причетність своїх людей до захоплення банку.

Майже о 4-й ранку відбулися переговори представників Самооборони Майдану і чоловіків у масках. За результатами переговорів загарбники погодилися здатися і звільнити банк.

О 4:19 невідомі, що захопили банк, здали зброю, відібрану в охорони і один автомат Калашникова. До будівлі під’їхало 10 бійців спецпідрозділу «Альфа». Один із силовиків теж вступив у переговори.

О 5:06 молодиків почали виводити з банку. Усі спортивної статури в масках, декотрі в камуфляжі. На виході їх обшукали і забрали зброю. Вилучено не менше чотирьох автоматів Калашникова.