Ахметов дав своїй фірмі 187 мільйонів на переоснащення Бурштинської ТЕС
11.03.2014   //  

ПАТ «ДТЕК Західенерго» 21 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Електроналадка» на повузлове технічне переоснащення ВРП 220/330/400кВ Бурштинської ТЕС. Вартість угоди складає 186,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи повинні завершити до вересня 2019 року.

Внаслідок тривалого терміну експлуатації ізоляція жил кабелів пересохла та обсипається, вийшло з ладу освітлювальне обладнання, у пожежному резервуарі з’явилися тріщини і вода з нього просочується назовні, територія ВРП 220/330 підтоплюється через несправність насосних станцій та ін. Підрядник має розробити проектну документацію переоснащення, поставити і замінити несправне обладнання, здійснити пусконалагоджувальні роботи, здати об’єкт в експлуатацію, провести навчання для працівників.

ТОВ «Електроналадка» на 99% належить нідерландській компанії «ДТЕК Холдінгз Б.В.».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «ФПГ «Донпроменерго», засноване в квітні 2011 року Вікторією Демченко, співвласницею автомобільних компаній «Автоград-Донецьк» та «Донавтопром».

«ДТЕК Західенерго» контролюється «ДТЕК Холдінгз Лімітед» з Кіпру. Група Ріната Ахметова нещодавно оголосила про переведення своїх кіпрських компаній у Нідерланди.

Довідково

ДТЕК Бурштинська ТЕС встановленою потужністю 2400 МВт розташована в 6 км на південний схід від м. Бурштин Галицького району Івано-Франківської області.

Бурштинська ТЕС, як відокремлений підрозділ ПАТ «ДТЕК Західенерго», з 1 липня 2002 року працює відокремлено від ОЕС України паралельно і під контролем Європейської мережі системних операторів з передачі електроенергії, забезпечуючи енергопостачання трьох областей Західної України (Закарпатської – повністю, Івано-Франківської та Львівської – частково), а також експорт.