Ревізори знайшли переплат на Євро-2012 на 318 мільйонів і 65 кримінальних справ
06.03.2014   //  

На об’єктах, які фінансувалися в рамках Євро-2012,  виявлено порушення, що призвели до збитків, на загальну суму 318,5 млн грн. Про це свідчать дані ревізії Держфінінспекції на об’єктах, які отримували кошти в рамках Євро-2012, за період 2008-2013 рр.

Найзначніші порушення виявлені в регіональних службах автомобільних доріг, де встановлено збитки на 53,5 млн грн.

ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» на 7,3 млн грн. завищив вартість реконструкції у міжнародному аеропорту «Донецьк».

«Альтком» включив до суми роботи, яких не виконував. Зокрема, пусконалагоджувальні роботи світлосигнального обладнання перонів, влаштування та фарбування металевої огорожі і воріт, оздоблення та обладнання основної аварійно-рятувальної вишки і благоустрій території, роботи з монтажу прожекторів тощо. Крім того, «Альтком» здійснював будівництво без відповідних дозволів на їх виконання, про що поінформовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію у Донецькій області. В аеропорту фірма отримала підряди на будівництво нової штучної злітно-посадкової смуги та реконструкцію штучних покриттів перонів.

Під час ревізії Міжнародного аеропорту «Донецьк» виявлено збитків на загальну суму 9,4 млн грн., з яких 8,5 млн грн. становить оплата за завищеною вартістю виконаних робіт.

У ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» виявлено порушень, що призвели до збитків, на суму 48,8 млн грн.

6,5 млн грн. збитків виявлено на будівництві гелікоптерного майданчика з пасажирським терміналом у с. Пекарі Канівського району Черкаської області та Туристичного центру «Авто-Ріка» з терміналом та реконструкцією причалу в Каневі. Замовником будівництва було ДП «Льодові арени».

На 8,6 млн грн. генпідрядник (ТОВ «Дахмонтажрембут») завищив вартість робіт з реконструкції аеродрому «Міжнародний аеропорт «Харків». Він безпідставно включив до актів виконаних робіт вартість світлосигнального, радіотехнічного, метеорологічного та іншого обладнання.

На ДП «Дирекція з будівництва об’єктів ЄВРО-2012 у м. Львові» під час ревізії встановлено збитків на загальну суму 9,2 млн грн.

Крім того, посадовці ДП «Центр комунікацій «Україна-Всесвіт» вписали 5 млн грн. як оплату за показ Етапу кубку Світу з авторалі Prime Yalta Rally 2011 на «Першому Національному». Однак канал транслював цю подію в рамках своєї статутної діяльності і ніяких замовлень на трансляцію від інших організацій не отримував.

Правоохоронні органи порушили 65 кримінальних справ. 5 осіб уже засуджено.

Коментування припинене.