Державні портовики подарували 30 мільйонів баскетбольному «регіоналу»
06.03.2014   //  

Наприкінці 2013 року Міністерство соцполітики визнало гуманітарною допомогою 30 млн грн., які ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) подарувала Всеукраїнській громадській організації «Федерація баскетболу України».

Відповідний наказ підписано 24 грудня заступником міністра В’ячеславом Коломійцем.

Згідно цього документу, лист-дарування коштів підписано Адміністрацією морпортів 26 листопада.

Благодійницькі 30 млн грн. були включені до фінансового плану АМПУ на 2013 рік для «забезпечення фінансування будівництва, реконструкції об’єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури» для проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

При цьому кошти було виділено не зважаючи на зауваження Міністерства економічного розвитку щодо фінплану АМПУ, яке наполягало на зменшенні чи повному виключенні видатків на благодійні та представницькі цілі. Окрім благодійних 30 млн грн. на Євробаскет-2015 до цих видатків також віднесено 5 млн грн. на відновлення музею морського флоту України, 5 млн грн. – підприємствам морської галузі, 1,7 млн грн. –  на представницькі заходи та рекламу. У сумі це становить 41,7 млн грн., що складає понад 24% запланованого чистого прибутку АМПУ.

ВГО «Федерація баскетболу України» очолює народний депутат від Партії регіонів Олександр Волков, у минулому відомий баскетболіст.

Керівником ДП «Адміністрація морських портів України» є Юрій Васьков.