Єфремов звинуватив Януковича у корупції і розпиляв ще 80 мільйонів «Луганськвугілля»
27.02.2014   //  

ДП «Луганськвугілля» 14-18 лютого уклало угоди на придбання товарів на суму 79,78 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ПП «Портекс» заплатять 29,80 млн грн. за канати для підйому вантажів.

Фірма «Портекс» зареєстрована на болгарина Христо Колева, який представляє бізнес-групу голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Індекспром», яким володіють Наталя Єфремова та Ірина Лещенко.

Водночас фірма «Індекспром» отримала замовлення вартістю 21,76 млн грн. на риштаки, приводи та ін.

ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод» отримає 12,33 млн грн. на клини, підвіски і роликоопори. Власником цієї фірми значиться той же Христо Колев.

ТОВ «НВП «Сілард» заплатять 15,89 млн грн. за дерева лісові. Рудстояк хвойних порід (Ø10-16см. L-2-4м) закуплять по 670 грн/м3 і піловочник хвойних порід аналогічного розміру – по 830 грн/м3.

Офіційним власником компанії «Сілард» є Ігор Чернушенко з м. Миронівки Київської області.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «ДС-8», яке отримало аналогічний підряд «Луганськвугілля» минулого року.  Співвласником «ДС-8» є Ігор Єфремов, син Олександра Єфремова.

За даними «Віснику державних закупівель», загальні тендерні здобутки фірм з угрупування Єфремова становлять 5,85 млрд грн. Всі підряди ці фірми отримали від вугледобувних підприємств Луганської і Донецької областей.

Нагадаємо, після зникнення Віктора Януковича Олександр Єфремов оголосив про перехід Партії регіонів в опозицію, засудив «втечу і легкодухість Януковича» і заявив, що партія була «заручником однієї корумпованої Сім’ї».