Шляховики злили дружині замначальника 4 мільйони на ремонт мосту
25.02.2014   //  

Служба автомобільних доріг у Сумській області 13 лютого уклала угоду з ТОВ «Сумимостобуд» на капітальний ремонт мосту через р. Вир у с. Жовтневе на автомобільній дорозі О 190102 Яструбене-Річки-Ульянівка-Жовтневе км 23+600, Білопільський район. Вартість угоди складає 3,68 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника, оскільки до того замовником було двічі відмінено процедуру закупівлі через відсутність достатньої кількості учасників.

ТОВ «Сумимостобуд» належить Світлані Романюк, дружині першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Сумській області Івана Романюка, який раніше був виконуючим обов’язків начальника САДу.

Відомо, що Іван Романюк був також головою комітету з конкурсних торгів на цьому тендері.

За даними «ВДЗ» за останні п’ять років «Сумимостобуд» виграв від Сумської служби автодоріг тендерів на 77,91 млн грн.

Йдеться про конфлікт інтересів, що згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» (ст.1), визначається як «суперечність між особистими майновими, немайновими інтересами особи чи близьких їй осіб та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень».