«Межигірські архіви» довели, що фірма, яка найбільше збагатилась на вугільних тендерах, належить Януковичам
24.02.2014   //  

Асоціація «Донбаський розрахунково-фінансовий центр» («ДРФЦ») належить сімейству Віктора Януковича, хоча раніше це постійно ним заперечувалось. Про це стало відомо із доповідної записки, знайденої журналістами в Межигір’ї і опублікованої на Facebook Катериною Каплюк.

Документ скерований на ім’я Дмитра Сидляренка – в.о. директора ТОВ «Танталіт» (володіє «Межигір’ям»)  і підписаний Д.Козлитиним – старшим юрисконсультом «Менеджмент Ассетс корпорейшн» («МАКО», володіє Олександр Янукович).

У ньому йдеться про потребу підписати і передати протокол зборів засновників «ДРФЦ» – компаній «СПС-груп» і «Київтехнопромбуд».

Нагадаємо, що «ДРФЦ» і афільовані з ним фірми з є безумовним лідером у державних вугільних тендерах останніх років. Заробітки Асоціації складались як з постачання державним шахтам різного обладнання, так і з перепродажу державного вугілля з величезною маржою. Також асоціацію підозрювали у перепродажу вугілля з копанок.

Після ліквідації «ДРФЦ» її місце зайняли фірми, які пов’язані із асоціацією одним телефоном.

Окрім того, група «ДРФЦ» минулого року за безцінь скупила гірничо-збагачувальні фабрики на Донбасі.

Корпорація «МАКО» Олександра Януковича завжди спростовувала свою причетність як до Асоціації  «ДРФЦ», так і до створеного згодом ТОВ «ДРФЦ».

Нагадаємо, що згідно до знайдених в Межигір’ї документів, в.о. директора ТОВ «Танталіт» Дмитро Сидляренко є також  засновником ТОВ «Девелоперська компанія «АВК» – фірми, яка облаштовувала побут межигірського палацу.

У різний час засновниками ТОВ «Будівельна компанія-»Київтехнопромбуд» були:

  • ТОВ «Дом лісника», яке отримало землю для мисливської резиденції Януковича «Сухолуччя»;
  • донеччанин Олександр Дадико;
  • британська фірма  «Роудфільд кепітел ллп», зареєстрована у Кардіффі;
  • мешканець села Гатне Київської області Василь Ситниченко;
  • донеччанка Оксана Решетняк, яка працювала в «Укрбізнесбанку» Януковича та ввійшла до правління державного «Укрексімбанку» після обрання Януковича президентом;
  • мешканка Нових Петрівців Ірина Пономаренко.

Київтехнопромбуд