Фірма ув’язненого Маркова розпиляла з “родичкою” мільйон на сміття
24.02.2014   //  

ТОВ «Союз» 3-10 лютого за результатами тендерів уклало угоди на збирання і вивезення відходів в Одесі на суму 1,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Із навчальних закладів Київського району Одеси мають вивезти близько 14900 м3 сміття, з Приморського – 12944 м3.

Фірма «Союз» зареєстрована на кіпрську компанію «Ренесанс Партісіпейшнс» та Ігоря Маркова, екс-народного депутата від «Партії регіонів». У вересні 2013 року ВАСУ позбавив Маркова мандата народного депутата. У жовтні Марков був арештований у справі про організацію побиття учасників акції проти встановлення пам’ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році.

Конкурентом на торгах з різницею 10 коп/м3 було ТОВ «Еко-Ренесанс», яке є часто є учасником тендерів разом з фірмою «Союз».

«Еко-Ренесанс» наполовину володіють панамська компанія «Трейд Іновейшнс ІНК» і Олександр Вахрушев, батько Олега Вахрушева, депутата Одеської облради від Партії регіонів, а також начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області. Як повідомляли раніше місцеві ЗМІ, влаштовуючись на держслужбу, Вахрушев надав неіснуючий диплом про закінчення Одеського національного політехнічного університету.

До грудня 2010 року «Еко-Ренесанс» називалась  ТОВ «Слов’янський Альянс» і належала депутатам Одеської облради Костянтину Розову і Віктору Ткаченку, який працює директором ТОВ «Інвестиційна група Слов’янський Альянс», що належить Ігорю Маркову.