- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Благодійний фонд, на землі якого зведено «Межигір’я» Януковича, ліквідовано відразу після першого розгону Майдану

платежка [1]Благодійний фонд «Відродження України» ліквідовано менш ніж через тиждень після силового розгону демонстрантів на Майдані Незалежності 30 листопада.

Згідно даних ЄДР, діяльність благодійного фонду було припинено 4 грудня 2013 року, ліквідаційну комісію очолює Діана Забуранна.

Благодійний фонд «Відродження України» має ділянку 7,6 га, на якій розташовано частину резиденції «Межигір’я» четвертого президента України Віктора Януковича в селі Нові Петрівці. Ще 129 га під резиденцією має ТОВ «Танталіт» нардепа від Партії регіонів Сергія Клюєва і 1,8 га має сам Віктор Янукович. Всі ці ділянки знаходяться у довгостроковій оренді. Однак кому тепер і на яких правах належить вказані 7,6 га – невідомо.

З 2010 року фонд був зареєстрований на Олега Бабикіна. Раніше до складу засновників фонду входили донеччанки Юлія Близнюк та Лоліта Шапкова, маріуполець Олександр Юрченко та черкащанин Віталій Сахацький, який після обрання президентом Януковича у 2010 році очолив Управління капітального будівництва та житлового господарства Державного управління справам.

Згідно з документами, знайденими активістами у «Межигір’ї» 22 лютого, фонд «Відродження України» у 2010 році заплатив девелоперській компанії «АВК» щонайменше 10 млн грн. за будівельні роботи. Цій же фірмі було переведено 56 млн грн. за моніторинг ЗМІ цін на нерухомість у 2010 році. Кошти пройходили через «Укрбізнесбанк», який належить старшому сину Януковича Олександру.

Засновником ТОВ «Девелоперська компанія «АВК» є киянин Дмитро Сідляренко. За даними [2] Нацради з питань ТБ та радіо, він також є співвласником двох регіональних телеканалів – житомирського ТОВ «ТРК «Союз-ТВ» та рівненського ТОВ «ТРК «Рівне 1».

У житомирському ТРК Сідляренку належить 19%. Також значними частками ТОВ близько 25% кожен володіють житомирянин Олег Бабкін, ТОВ «Капіталінвест» Едуарда Прутніка та ТОВ «Медіастиль» Дмитра Єханурова, сина колишнього прем’єр-міністра України.

У рівненській ТРК Сідляренку належить 25,5%. Таку ж частку має «Капіталінвест» Прутніка. Решта 49% належить ровенчанину Віктору Данилову.

Нагадаємо, 22 лютого Віктор Янукович залишив «Межигір’я» напризволяще. Його точне місцезнаходження наразі невідоме.