У знайденому «Межигірському кошторисі» є гроші на квартири Януковича, іспанські меблі для кабінету, вольєри для страусів та хабарі (фото)
22.02.2014   //  
Активісти дістають з води в Межигір'ї частину документів, схожих на "чорну" бухгалтерію "Сім'ї". Фото Оксани Коваленко

Активісти дістають з води в Межигір’ї частину документів, схожих на “чорну” бухгалтерію “Сім’ї”. Фото Оксани Коваленко

Серед виловлених з Дніпра у Межігір’ї документів є дані про видатки на об’єкти, можливо пов’язані з Віктором Януковичем. Фото документу опублікувала «Українська правда».

Серед 51 пункту видатків є дані про загальнобудівельні роботи по квартирі на Оболоні вартістю 231 тис грн., підігрів тераси у цій квартирі вартістю 13 тис грн. та закупівлю іншого устаткування (кабелі, гранитні підвіконня). Також серед цих пунктів є «взятка электронадзору» у розмірі 650 грн. Також є пункт про виділення $204 тис на придбання спец квартири на Оболоні.

Нагадаємо, офіційною пропискою Віктора Януковича була двоповерхова квартира на Оболонській набережній, 5, корпус 5, квартира 13 вартістю від $1 млн.

Квартира Януковича на Оболонській набережній.

Квартира Януковича на Оболонській набережній.

Також у оприлюдненому документі є дані про $27 тис на квартиру на вул. Січневого повстання, а також на «охранку» цієї квартири $20 тис і «оружейку» – $18 тис.

У цьому будинку на вул. Січневого повстання раніше був прописаний Янукович.

У цьому будинку на вул. Січневого повстання раніше був прописаний Янукович.

Нагадаємо, у 2007 році Віктор Янукович у своїй декларації вказав, що він живе по вул. Січневого постання, 10, кв 18.

Ще один об’єкт нерухомості у цьому списку невідомий – його названо «Дом №4-министерка (ІІ очередь)». На нього виділено 1,01 млн грн. і 0,39 млн грн.

На «вольери для страусов под Киевом» виділено 197 тис грн. Також є видатки на оздоблення кабінету у Верховній Раді та офісу на вул.Липській, у тому числі на іспанські меблі та картини виділено 72 тис євро, $13 тис та 175 тис грн. На цій вулиці знаходиться головний офіс Партії регіонів, почесним головою якої є Віктор Янукович.

По пункту «Арки Крещатик» передбачено видатки $40 тис.

«Взятка тендер Пуща 20А» коштувала майже 32 580 грн.

Ще 582 тис грн. пройшло по пункту «п/о Хохловой О. (доплаты з/п Межигор. и т.д.)».

Загалом у цьому документі вказано видатки на 4,63 млн грн., $423 тис і 72 тис євро.

Цей документ разом з іншими 22 лютого було виловлено з Дніпра у резиденції Віктора Януковича «Межигір’я» активістами, які прийшли туди після втечі президента.

Фото Оксана Коваленко

Фото Оксана Коваленко