Ахметівці розіграли 129 мільйонів залізниці з сусідами донецького губернатора і будівельниками «Олімпійського»
20.02.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 5-10 лютого за результатами тендерів уклало низку угод з компаніями з групи Ріната Ахметова на постачання металевих виробів на загальну суму 129,09 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Метінвест-Україна» отримає 14,32 млн грн. за клеми ПК роздільного рейкового скріплення залізничної колії. Решту 114,77 млн грн. отримає ТОВ «Метінвест-СМЦ» за сортовий та листовий прокат.

На тендер, виграний «Метінвестом-Україна» подавали заявки ще кілька фірм, чиї пропозиції коштували так само як і компанії Ахметова. Однак вони були відхилені через претензії до довідок. Наприклад, ТОВ «Керченський стрілочний завод», яке також входить в групу Ахметова, надало копію сертифікату відповідності на бланку Держспоживстандарту, термін дії якого до 1 грудня 2014 р. При цьому учасник не підтвердив, що новий сертифікат відповідності буде наданий не пізніше закінчення терміну дії даного.

Відтак єдиним конкурентом «Метінвесту-Україна» було ТОВ «Донспецстрой» Олександра Недогибченка. Фірма зареєстрована у Донецьку за адресою Стратонавтів, будинок 264а. На цій же адресі приписане ТОВ «Торгівельний дім «Оргсинтез», яке належить Ларисі Шишацькій, дружині губернатора Донеччини Андрія Шишацького, який раніше працював у групі СКМ Ахметова.

Єдиним конкурентом «Метінвесту-СМЦ» було дніпропетровське ТОВ «Металобази Комекс», яку заснували Олександр Ашкіназі і ТОВ «Юніком Капітал» Дмитра Мішалова, Михайла Тульчинського і Лариси Флакс. Нагадаємо, фірма Мішалова і Тульчинського «Завод Майстер-профі Україна» брала участь реконструкції НСК «Олімпійський» у Києві, отримавши підряд на зведення даху над стадіоном вартістю 727,25 млн грн.