З «регіоналом» уклали нікчемний договір на ремонт басейну Могилянки на Прикарпатті
18.02.2014   //  

Антимонопольний комітет України рішенням від 5 лютого зобов’язав відділ освіти Косівської райдержадміністрації Івано-Франківської області відмінити процедуру закупівлі робіт на реконструкцію плавального басейну в Рожнівському навчально-виховному комплексі «Гуцульщина» ім.Ф. Погребенника Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Рішення прийняте за результатами розгляду і часткового задоволення скарги ТОВ фірма «Калина ІФ» ЛТД.

Скаржник просив зобов’язати замовника скасувати рішення про відхилення його пропозиції, акцепт пропозиції торгів і провести повторну оцінку.

Відомо, що скарга в Антимонопольний комітет подавалася 23 грудня, але її зареєстрували тільки 10 січня. Тим часом, замовник 26 грудня підписав договір за цим тендером з ТОВ «Вігос» вартістю 3,90 млн грн. Згідно з законом про держзакупівлі, укладання договору про закупівлю в період оскарження забороняється, тому даний договір є нікчемним.

Комітет конкурсних торгів відхилив пропозиції ТОВ фірма «Калина ІФ», ПП фірма «Теплодар» і ТОВ «Гірбудінвест» за неповні пакети документів. Пропозиція ПП фірма «Теплодар» була дешевшою від акцептованої на 4%. Єдиним конкурентом допущеним до торгів стало ТОВ «Будзахід».

Антимонопольний комітет визнав неправомірним відхилення пропозиції ТОВ фірма «Калина ІФ» ЛТД за всіма підставами, що вказані замовником.

Водночас перевірка АМКУ показала, що пропозиції ТОВ «Вігос» (переможця), ТОВ «Будзахід» (єдиного конкурента на торгах) і ТОВ фірма «Калина ІФ» ЛТД (скаржника) не відповідали умовам документації конкурсних торгів через відсутність копій балансу і звіту про фінансові результати за останній звітний період (2012 рік).

Таким чином, замовник мав відмінити торги у зв’язку з відхиленням усіх пропозицій.

Власником компанії «Вігос» є Петро Горчак, який у 2010 році балотувався до Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів.

«Калина ІФ» ЛТД належить Тамарі Микитюк, до листопада 2010 року до складу засновників також входив її син Ігор Микитюк, який сьогодні є директором фірми.

ТОВ «Будзахід» володіє Ігор Виник. Власниками «Гірбудінвест» є Роман Миронюк і Мирослава Пліхтяк. ПП фірма «Теплодар» належить Ігорю Яремчуку.