«Укрпошта» злила ще 17 мільйонів на «хмару» під вертодромом Януковича
18.02.2014   //  

УДППЗ «Укрпошта» 6 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Анте Медіам» на послуги з надання доступу до банку даних через канали передачі даних. Вартість угоди складає 17,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про послугу «Платформи приватної хмари» (доступ і використання обчислювальних ресурсів та інформаційних банків зберігання даних розміщених на площадці підрядника), технічну підтримку інфраструктури та програмного забезпечення площадки, забезпечення лінії безпосереднього зв’язку між замовником та виконавцем. Орієнтовно послуги мають надаватися протягом 11 місяців.

Минулого року «Укрпошта» укладала аналогічний договір з «Анте Медіам» на півроку вартістю 7,95 млн грн. Тоді також з’явилась інформація, що «Укрпошта» переплатила за цю послугу у 6-8 разів.

Фірма «Анте Медіам» належить ТОВ «Амадеус ко» і ТОВ «ТОП Сістемс» Дениса Бурдука.

Власниками «Амадеус ко»  є Олександр Хом’як та британська фірма «Файнроуд Бізнес Пов» (Fineroad Business Llp). Власники «Амадеусу» використовували ті самі закордонні «прокладки», що й продавці «вишки Бойка».  Бо «Амадеус» був заснований британською компанією «Fineroad business LLP», а та –  белізькими офшорами «Ireland & Overseas Acquisitions» і «Milltown Corporate Services». Ці ж офшорки заснували і фірму «Highway Investment Processing», яка у 2011 році продала «Чорноморнафтогазу» першу бурову установку.

«Анте Медіам» управляє дата-центром «Парковий», що створений у будівлі на Парковій алеї поряд з Верховною Радою. На її даху знаходиться вертолітний майданчик, який планували для Віктора Януковича. Цю споруду почала зводити у 2011 році фірма «Амадеус ко», яка є основним власником фірми «Анте Медіам».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Хмарні Технології», засноване у квітні 2013 року Русланом Рустамовим. Директором є Сергій Івлєв, який раніше був керівником ТОВ «Квітка Експрес», співзасновником якого є Денис Бурдук, відомий як співвласник «Анте Медіам».