Росіяни оштрафували Колеснікова на $8 мільйонів за цукерки «От всего сердца»
13.02.2014   //  

Арбітражний суд Москви зобов’язав компанію «Конті-Рус» з групи народного депутата від Партії регіонів Бориса Колесникова невідкладно виплатити російській ЗАТ «Пензенська кондитерська фабрика» 267,3 млн. рублів (близько $7,7 млн). Про це повідомляє «Первая инстанция» з посиланням на рішення суду.

Суперечку розпочали російські кондитери через використання на кондитерських виробах «Конті» словосполучення «От всего сердца». У Росії цим товарним знаком володіє «Пензенська кондитерська фабрика». Підприємство Бориса Колесникова виробляє однойменний продукт: цукерки «Конти – От всего сердца» крем-мигдаль, що поставляються фірмою «Конти-рус» до Росії. За «незаконне використання торгівельної марки» правовласники зажадали компенсацію в сумі 267,3 млн. рублів, що прирівняно до подвійної вартості поставлених до Росії цукерок зі спірною назвою.

Перше рішення арбітражного суду Москви у цьому спорі було прийнято у червні 2012 року на користь Пензенської фабрики. Після цього «Конти-Рус» програло справу у трьох інстанціях, які визнали претензії росіян законними, а українську продукцію – контрафактною.

15 листопада 2013 року виконавча служба арештувала кошти «Конти-Рус» на рахунках у «Сбербанку России» і банку «Россия» у Курську. Компанія Колеснікова оскаржувала арешт, однак останнім рішенням московського суду її заяву було відхилено. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, 7 лютого Луганська регіональна торгово-промислова палата повідомила про обмеження ввезення на територію Росії продукції українських підприємств. Зокрема, підтверджена інформація про повернення на митну територію України транспортних засобів з продукцією «АВК», «Конті», ПАО «Миронівський хлібопродукт» та «ДТЕК Свердловськантрацит».