«Київавтодор» відбився від будівельників Генпрокуратури, які на 60 мільйонів занизили вартість дороги до «Біонік Хілл»
12.02.2014   //  

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету 7 лютого відмовила у задоволенні скарги ПАТ «Укратоменергобуд» по тендеру КК «Київавтодор» на будівництво під’їзної дороги та зовнішньо-інженерних мереж до інноваційного парку «Біонік Хілл». Про це повідомляє АМКУ.

Повний текст рішення досі не опубліковано, тому причини відмови невідомі.

Компанія «Укратоменергобуд» оскаржувала тендер «Київавтодору», на якому її заявка була найдешевшою – 246,55 млн грн. Два конкуренти пропонували будівництво дороги суттєво дорожче – ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 305,30 млн грн. і ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешенел» за 304,93 млн грн.

«Київавтодор» відхилив дешевшу заявку через низку формальних претензій до наданих «Укратоменергобудом» довідок, а також суттєвих претензій до самої заявки. Так фірма не вказала у кого вона орендуватиме і яку будівельну техніку. Також у розрахунку вартості свої пропозиції «Укратоменергобуд» занизив обсяг по окремим видам робіт – у десять разів було занижено площу дороги, яку потрібно асфальтувати, взагалі не враховано вартість будівництва об’їзної дороги з залізобетонних плит.

З огляду на це «Київавтодор» у грудні відхилив заявку «Укратоменергобуду» та 14 лютого уклав угоду з фірмою «Онур» на вказуну вище суму.

Фірма «Укратоменергобуду відома підрядами на будівництво транспортної розв’язки по сусідству – на примиканні проспекту Науки до Столичного шосе за 780 млн грн., на будівництво під’їзної автомобільної дороги від Червонозоряного проспекту до аеропорту «Київ» (Жуляни) вартістю 174 млн грн. , а також на будівництво нового офісу Генпрокуратури (щонайменше 147 млн грн.).

«Онур Конструкціон Інтернешнл» належить громадянам Туреччини  Онур та Ісхан Ченінджевізи, а також сімферпольцю Абляміту Мемешеву. Компанія найчастіше вигравала тендери у Львівській області. Минулого року турки отримали підряд вартістю 142,90 млн грн. на будівництво у Києві Великої Кільцевої дороги на ділянці від вул. Богатирської до Оболонського проспекту. У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про державні підряди «Онуру» на суму 2,65 млрд грн.