Обіцяний нардепом-«бютівцем» водогін будує за державні 30 мільйонів його дружина
11.02.2014   //  

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Хмельницької обл. 4 лютого за результатами тендеру уклав угоду з виробничим комерційний підприємством «Явір-Інвест» на будівництво другої черги водогону від с. Чернелівка Красилівського району до м. Хмельницького. Вартість угоди складає 29,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво фінансується з державного бюджету. Роботи за договором мають виконуватися до кінця 2014 року.

Підрядника обрали за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника. В обґрунтуванні сказано, що раніше процедуру відкритих торгів було вже двічі відмінено через відсутність достатньої кількості учасників (менше двох пропозицій).

Також замовник повідомив, що «Явір-Інвест» виконував роботи по цьому водогону у 2012 році. За даними «Віснику держзакупівель», перший договір з «Явір-Інвест» укладався у липні 2011 року вартістю 36,49 млн грн., тоді тендер провели за процедурою відкритих торгів.

Власницею підприємства «Явір-Інвест» є Наталія Лукашук, дружина народного депутата від «Батьківщини» Олега Лукашука, який раніше сам був директором цієї фірми. Олег Лукашук балотувався до парламенту від округу № 187 Хмельницької області і пообіцяв відремонтувати Чернелівський водогін.

За підрахунками мера Хмельницького Сергія Мельника, загальна вартість будівництва водопроводу складає 240 млн грн.

За даними місцевих ЗМІ,  до фірми-підрядника були претензії з приводу дешевизни матеріалів (ціни удвічі менші за ринкові), також, що підприємство раніше ніколи не будувало магістральних водогонів високого тиску. Матеріали цієї справи передавалися у прокуратуру.

Олексій Іванов, тодішній директор «Хмельницькводоканалу», повідомив, що труби підрядників були неналежної якості. Після цього він був звільнений з роботи.