«Регіонал» з облавтодору отримав 5 років за безтендерну закупку палива за завищеними цінами
07.02.2014   //  

Дніпровський районний суд Херсона засудив колишнього директора «Херсонського облавтодору» до 5 років позбавлення волі за закупку палива без проведення тендеру за завищеними цінами. Про це свідчить вирок суду від 19 грудня 2013 року.

Щоправда він відбування покарання суд екс-директора звільнив з іспитовим строком на 3 роки.

Також він позбавлений права протягом 2 років обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, і оштрафований на 8,5 тис грн.

Крім того, суд стягнув з екс-директора на користь облавтодору майнову шкоду в розмірі 817 тис грн.

Вина екс-директора, яку він повністю визнав, полягала у тому, що він з власної ініціативи без проведення тендерної процедури у період 2009-2011 років закупив у Приватного наукового виробничо-комерційного підприємства «Атон» паливно-мастильні матеріали за завищеними цінами.

Щоб уникнути процедури закупівлі, у документі він зазначив дату укладання договору – 15.10.2008, «коли законодавство, що регулює закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти, було відсутнє».

Загалом було куплено палива на 10,39 млн грн. За висновками судово-економічної експертизи, облавтодору спричинено збитки у сумі 817 тис грн.

З 2007 по 2011 роки Херсонський облавтодор очолював Віктор Гергійович Шевчук, депутат Голопристанської райради від ПР (з 2006 року).