«Львівобленерго» віддасть 103 мільйони фірмі з оточення нардепа-«регіонала»
05.02.2014   //  

ПАТ «Львівобленерго» 28 січня за результатами тендерів уклало низку угод з ПАТ «Електро» на технічне переоснащення підстанцій за 103,25 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 65,58 млн грн. піде на переоснащення підстанції «Львів-3» із заміною силових трансформаторів 25 МВА  на  40 МВА. Решта 16,54 млн грн. піде на підстанцію «Ч-2» Львівської області, також з заміною трансформатора 1Т  25 МВА на 40 МВА.

Окрім того 13,25 млн грн. виділили на переоснащення повітряних ліній електропередач напругою у с. Орів Сколівського РЕМ, і ще 7,89 млн грн. на аналогічні роботи в с. Н. Скварява Жовківського району.

Єдиним конкурентом стало київське ПАТ «Київсільелектро», найбільша окрема частка якого, 18% акцій, належить гендиректору підприємства Василю Іванчуку.

Різниця між пропозиціями конкурентів по різних лотах склала 0,3-1%.

Власником найбільшої частки фірми «Електро» у розмірі 12% є Ярослав Тринцолин. Ще 5% належить Михайлові Костаку, який також відомий як співзасновник ТОВ «Електро-Закарпаття», разом з Дмитром Славичем. Останній також донедавна був співзасновником ТОВ «Електро-будсервіс», разом з Сергієм Ковачем, депутатом Закарпатської облради від Партії регіонів, сином народного депутата від Партії регіонів Василя Ковача, колишнього очільника «Закарпаттяобленерго».

Фірми з оточення Ковача регулярно виграють тендери західних обленерго. За останні три роки ЗАТ «Електро» отримало замовлень від «Львівобленерго» на 471,69 млн грн. Закарпатська філія компанії отримала підрядів від «Закарпаттяобленерго» на 88,77 млн грн.