У рідної фірми чиновника з ОДА забрали ще 2 гектари, які йому видали попередники
04.02.2014   //  

Суд визнав недійсним на майбутнє договір оренди земельної ділянки площею 2 га, який Кіровоградська міськрада у 2007 році уклала з ТОВ «Созидатель-1». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 22 січня цього року.

Ця ділянка, яку фірма має повернути міськраді, розташована в районі проїзду Підлісного. «Созидатель-1» отримав її в оренду на 25 років для будівництва житлових будинків.

Суд визнав договір оренди недійсним, оскільки він укладений за відсутності відповідного рішення міськради на підставі рішення суду, яке згодом було скасоване.

Будівництво на ділянці не здійснювалося.

У 2007 році за позовом фірми «Созидатель-1» суд зобов’язав Кіровоградську міськраду передати підприємству в оренду ділянки площею 16,4 га в районі проїзду Підлісного, строком на 25 років під будівництво житлових багатоповерхівок.

В судовому порядку міськраді вже повернуто ділянку площею 12,73 га в районі проїзду Підлісного в Кіровограді.

ТОВ «Созидатель-1» у 2004 році зареєстрував депутат Кіровоградської облради від Народної партії (2006-2010) Олександр Крившенко, який раніше був депутатом Кіровоградської міськради. Директором фірми протягом 2004-2009 років був Олександр Мільто, який двічі обирався депутатом Кіровоградської міськради, а зараз є начальником управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації.