«Київпастранс» замовив проїзних на 5 мільйонів у принтовиків ЄДАПСу (додано)
04.02.2014   //  

(Додано повідомлення “Київпастрансу”)

КП «Київпастранс» 31 грудня уклало угоди з ТОВ «Укрспецполіграфія» на виготовлення одноразових квитків та проїзних на загальну суму 5,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено одноразові проїзні квитки для проїзду на електротранспорті і автотранспорті загального користування, маршрутному таксі, міській електричці загального користування та штрафні квитанції.

Не опубліковано скільки саме проїзних замовлено і на основі чого вони будуть виготовлені.

Дана закупівля КП «Київпастранс» звільнена від тендерної процедури і підпадає під дію закону «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності», оскільки вартість придбаного товару не перевищує 5 млн грн.

Нагадаємо, у 2012 році КП «Київпастранс» замовив у «Укрспецполіграфії» 500 тис проїзних на основі картонних безконтактних карток та 252 млн одноразових квитків на 6,07 млн грн.

Власниками ТОВ «Укрспецполіграфія» є Михайло Коновал, Георгій Кувелас і Володимир Шевченко. До грудня 2012 року на цих же осіб були зареєстровані частки у ТОВ «ЄДАПС-Принт».

Після опублікування цієї інформації “Київпастранс” повідомив “Наші Гроші”, що комунальна компанія при закупівлі послуг за власні кошти на суму до 5 млн грн. не зобовязана публікувати конкурсну документацію у “ВДЗ”:

Закупівля «Послуг щодо видавання друкованої продукції, інші» (одноразові проїзні квитки для проїзду на електротранспорті загального користування, штрафні квитанції та одноразові проїзні квитки для проїзду на автотранспорті загального користування, маршрутному таксі та на міській електричці), здійснювалась за власні кошти відповідно до затвердженого Порядку закупівель товарів, робіт і послуг за власні кошти в  КП «Київпастранс» (далі Порядку). Згідно даного Порядку обов’язковими умовами закупівель є оприлюднення оголошення про проведення закупівель та оголошення про результати  проведеного відкритого торгу. Оголошення були оприлюднені в Інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель» від 22.11.2013р №204630 та від 14.01.2014р. №020023 відповідно. Розміщення ж документації конкурсних торгів за власні кошти згідно Порядку не передбачається.

Примітка: обов’язкове розміщення документації конкурсних торгів вимагається Законом України «Про здійснення державних закупівель», які здійснюються при закупівлі за державні кошти, або закупівлі за власні кошти для забезпечення функціонування міського електричного транспорту що перевищує 5 млн. грн. по одному коду Державного класифікатора товарів та послуг, протягом року.

При проведенні конкурсних торгів за власні кошти, КП «Київпастранс» відповідно до Порядку, надає документацію конкурсних торгів кожній фізичній або юридичній особі, яка бажає взяти участь у торгах, після подання відповідної заявки на отримання даної документації на безоплатній основі. При отриманні документації, учасник має можливість ознайомитись  з усіма вимогами Замовника, щодо конкретного предмету закупівлі, кількості та місця поставки, переліку необхідних документів, які повинен подати учасник,  технічними вимогами до предмету закупівлі та технічною специфікацією.