Банк замміністра оборони потрапив у рекламу, що анонсує крах банківської системи України
31.01.2014   //  

меркурійНа найвиднішому рекламному місці сайту «Українська правда» сьогодні з’явився рекламний банер «Какой банк упадет… первым?». Він веде на прес-реліз банку «Меркурій», присвячений стану справ у цій установі.

Банк, «занепокоєний негативною інформацією, що була розміщена у деяких ЗМІ», повідомляє, «що підвищений попит на готівкові кошти викликав певні складнощі з виплатами».

«Керівництво банку робить конкретні кроки щодо стабілізації ситуації, що склалася», – йдеться у заяві «Меркурія».

Нагадаємо, в останні дні на деяких сайтах з’явились повідомлення про те, що харківський банк «Меркурій» нібито причетний до фінансування «тітушек» з харківського бійцівського клубу «Оплот», бійці якого брали участь у антимайданівських акціях.

Жодних офіційних даних про причетність «Меркурія» до «Оплоту» немає. При цьому про проблеми у банку повідомлення почали з’являтись ще на початку січня.

Одним з основних акціонерів банку «Меркурій» є ТОВ «Газко-схід», яке належить першому заступнику міністра оборони Олександру Олійнику (з лютого 2012 року). У 1990-х Олійник працював заступником голови Харківської облдержадміністрації, з 2003 по 2004 був також першим заступником міністра оборони. Згодом обіймав керівні посади в ПАТ Промислова компанія «Укрцемент». У 2010 році був призначений до Адміністраціх президента, у 2011-2012 роках працював у державних компаніях «Укрспекцкспорт» та «Укроборонпром».

Нагадаємо, 30 січня працівники апарату Міністерства оборони випустили заяву про неприпустимість силового захоплення державних установ, перешкоджання представникам органів державної влади та місцевого самоврядування, зазначивши, що подальша ескалація протистояння загрожує територіальній цілісності держави.