«Украерорух» злив чергові 46 мільйонів на обладнання рідній фірмі свого екс-директора
27.01.2014   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 16 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «НВП «Техвестсервіс» на придбання обладнання з встановленим програмним забезпеченням засобів об’єктивного контролю мовної інформації. Вартість угоди склала 45,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця наступного року РСП Київцентраеро в Борисполі має отримати комплект обладнання, який складається з 23 системи засобів об’єктивного контролю мовної інформації. Йдеться про обладнання для документування та відтворення мовної інформації з аналогових та цифрових джерел, а також документування метаданих, які доповнюють мовну інформацію сигнальними даними та метаданими.

Окрім самого обладнання у вартість також входять супровідні послуги: розробка проекту систем, теоретичне й практичне навчання персоналу, а також інсталяція, налагодження та випробування в Дніпропетровську, Криму, Донецьку, Львові й Одесі.

техвест1Раніше до складу акціонерів компанії ЗАТ «Техвестсервіс» входив Кирило Поліщук – колишній директор ДП «Украерорух» і заступник Державної авіаційної адміністрації. В середині 2000-х він був народним депутатом, входив до складу фракції «Регіони України».

Поліщук мав пакет акцій «Техвестсервісу» у розмірі 25%. У базі даних ЄДР у грудні 2010 р., коли ЗАТ перереєстрували на ТОВ, серед засновників усе ще був вказаний Поліщук. Засновниками новоутвореного товариства стали Сергій Медина і Тарас Хижняк. При цьому Медина з Поліщуком досі є співзасновниками приватного підприємства «Коростенське мисливське господарство «Полісся».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році «Техвестсервіс» виграв підряди «Украероруху», аеропорту «Бориспіль» та ДП «Антонов» на 627,85 млн грн. При цьому основна маса підрядів припала на 2013 рік, коли фірма виграла тендери на 277,17 млн грн.

Єдиним конкурентом на цих тендерах було ТОВ «С3 Холдинг» Сергія Герасименка, Олександра Крюкова, Олександра Хохановського. Раніше фірма вже брала участь в тендерах «Украероруху» разом з «Техвестсервісом», і також програвала.