«Укреарорух» за рік злив на Багами третину мільярда
24.01.2014   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 17 січня за результатами тендеру уклало угоду з компанією «Stilbay Holdings Limited» на придбання обладнання на загальну суму €4,51 млн. або 48,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено обладнання для мережі збору, обробки та розповсюдження даних спостереження (МДСУ). Система складається із семи вузлів, розташованих у регіональних підрозділах Украероруху (Бориспіль, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Одеса, Сімферополь, Харків), та трьох переносних модулів еталонної траєкторії для льотних перевірок. У вартість замовлення також входить розробка проекту, теоретичне й практичне навчання, встановлення й налаштування обладнання і програмного забезпечення.

Фірма «Stilbay Holdings Limited» зареєстрована на Кіпрі, компанію було створено у вересні 2012, статутний фонд складає €1 тис. Незмінним власником є багамська компанія «Feldmans Services Limited». Фірма почала вигравати тендери вже за кілька місяців після свого створення – з кінця 2012 вона отримала держзамовлень на 323,43 млн у гривневому еквіваленті, при чому всі підряди – від «Украероруху».

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «НВП «Техвестсервіс», до складу засновників котрого до 2011 року входив Кирило Поліщук – колишній директор ДП «Украерорух» і заступник Державної авіаційної адміністрації, в середині 2000-х був нардепом з фракції Партії регіонів. Потім фірму перереєстрували на Тараса Хижняка і Сергія Медину, партнера Поліщука по ПП «Коростенське мисливське господарство «Полісся».

З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році «Техвестсервіс» виграв підряди «Украероруху», аеропорту «Бориспіль» та ДП «Антонов» на 627,85 млн грн. При цьому основна маса підрядів припала на 2013 рік, коли фірма виграла тендери на 277,17 млн грн.