Блатна «Феофанія» купила меблів на мільйон
24.01.2014   //  

Клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами 8 січня за результатами тендерів уклала угоди на придбання меблів на суму 1 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Більшу частину суми – 718 тис грн. – отримає ТОВ «Хімлаборреактив» за медичні меблі для лабораторії. Замовлено 40 найменувань, найдорожчими стали витяжні шафи за 35-51 тисяч, і столи-мийки по 20-24 тисяч.

Власником ТОВ «Хімлаборреактив» є кіпрський офшор «Тарка лімітед». Раніше, до 2005 р., до складу засновників також входили Борис Храновський та Василь Соколинський, власники відомої компанії «Макрохім».

При цьому єдиним конкурентом переможця на цьому тендері і було це саме ПАТ «Макрохім». Вказаний Борис Храновський є генеральним директором і власником 91% акцій, Соколинському належить решта 9%.

Решту суми отримає ТОВ «Санта», за 292 тис грн. фірма постачатиме меблі звичайні. Замовлено столи, крісла, шафи, дивани тощо. Найдорожчі меблі – вбудована шафа і диван по 8 тисяч.

Власниками івано-франківської фірми «Санта» є Володимир та Маргарита Москаленко. Єдиним конкурентом було інше  івано-франківське ТОВ – «Хіта» Ігоря і Мирона Хабурських.

Нагадаємо, загалом у 2013 році «Феофанія» провела тендери на 249,94 млн грн. У тому числі 182,25 млн грн. коштувала угода з «Київміськбудом» на капітальний ремонт з переоснащенням лікувального корпусу №3. Медичних меблів минулого року замовили на 800 тисяч.