Укрзалізниця розіграла 1,2 мільярди між Ахметовим і «співхатченком» дружини донецького губернатора
22.01.2014   //  

Державне підприємство матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України «Укрзалізничпостач» 13 січня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Метінвест-Україна» на постачання товарів на загальну суму 1,19 млрд грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 1,02 млрд грн. фірма Ріната Ахметова отримає за рейки, ще 0,17 млрд грн. – за підкладки й накладки (увесь список з цінами внизу).

Єдиним конкурентом було ПП «Донспецстрой». Власником і директором є Олександр Недогибченко. Вигравати тендери фірма почала весною 2011 р. і за цей час отримала замовлень на 7,44 млн грн.

Фірма зареєстрована у Донецьку за адресою Стратонавтів, будинок 264А з контактним телефоном (062) 389-65-66. За цією ж адресою та з цим же контактним номером зареєстрована фірма з аналогічною назвою – ТОВ «Торгівельний дім «Донспецстрой». Його основним власником і директором є Сергій Матюхов.

Окрім того на цій же адресі приписане ТОВ «Торгівельний дім «Оргсинтез», яке належить Ларисі Шишацькій, дружині губернатора Донеччини, сам Шишацький був співвласником до кінця 2011 р. Директором фірми Шишацьких також є Сергій Матюхов.

Андрія Шишацького називають людиною Ріната Ахметова, оскільки він довгий час працював менеджером на підприємствах СКМ, зокрема очолював Харцизький трубний завод, що належить «Метінвесту».