- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Кернес дав 4 мільйони на відлов та вбивство собак по 429 гривень за голову

Департамент житлового господарства Харківської міськради 10 січня уклав угоду з КП «Центр поводження з тваринами» на Здійснення вилову безпритульних домашніх тварин на території м.Харкова. Вартість угоди складає 4,29 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом року мають відловити 10 тис собак. Зазначимо, що у 2013 році відлов тієї ж кількості собак у Харкові коштував тільки 3,27 млн грн. [1]

Фірма підрядник повинна мати спеціальне оснащення для гуманного відлову і транспортні засоби для перевезення тварин, а також ветеринарний стаціонар або договори з закладами щодо тимчасового утримання, обстеження, стерилізації, щеплення, евтаназії, утилізації трупів тварин.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Чистий дім плюс». Засновниками фірми є Віталій Кірея і Олександр Бейніш, зареєстрований як житель Берліну. Бейніш разом з радником мера Харкова Володимиром Чумаковим був також співзасновником ТОВ «Харків екоресурс», яке останніми роками постійно виграє тендери на вивезення сміття.

У 2009-2012 рр. тендери по відлову безпритульних тварин вигравало саме ТОВ «Чистий дім плюс», лише двічі розділивши замовлення з КП «Харківблагоустрій». У 2013 році цей підряд вперше дістався КП «Центр поводження з тваринами», а «Чистий дім плюс» тоді так само було єдиним конкурентом.