Гроші володарів харківських «тітушок»
22.01.2014   //  

titОточення «диригента» тітушок натендерило у харківському метро понад 100 мільйонів гривень. Бійці, які блокували Автомайдан, тренуються у клубі власника модельного агентства.

Журналісти харківського «Медіапорту» Зураба Аласанії провели чудову роботу з виявлення бійців-тітушок, які брали участь у багатьох гучних скандалах у Харкові: напад на будівництво супермаркету «Таргет» на вул. Клочковська, власники якого – брати Протаси – були у опозиції до Добкіна (2006 р), зачистка людей, які захищали Лісопарк від забудовників Кернеса (2010 р), низка нападів на прихильників Юлії Тимошенко, яку етапували до харківської зони, напади на харківських євромайданівців.

«Наші Гроші» доповнили картину своїм штрихом. Тобто тендерними грошима фірм, пов’язаних з оточенням Максима Мусєєва. Саме його харківські колеги вважають «диригентом» та спостерігачем за діями тітушок.

мусеев

Максим Мусєєв (1985 р.н.), син Сергія Мусєєва, який з 2006 року очолював «Харківський метрополітен» до загибелі у ДТП у 2010 році.

Після смерті батька Максим змінив крісло керівника Ленінської районної в м.Харкові організації Партії регіонів на крісло заступника директора «Харківського метрополітену». При цьому Мусєєв не втратив зв’язок з Ленінською організацією ПР – його місце зайняв керівник харківської філії ДП «Укрспецзем» ( в 2005-2009 рр). Володимир Тупіцин, з яким Мусєєв заснував свого часу фірму «Імперіал дизайн компані».

У 2011 році Мусєєв очолив комунальний «Харківпасс», а в 2012 став головою держадміністрації Ленінського району м.Харків.

З 2009 року з метрополітеном починають працювати кілька фірм, створених того ж року: ТОВ «Ваго-Рев» (підряди на 85,48 млн грн. на обслуговуванні вагонів), ТОВ «Спеціалізований «Проектно будівельний монтажний поїзд-753» (7,35 млн грн. на обслуговуванні ескалаторів), ТОВ «Компанія «Системи прогресивної очистки» (26,50 млн грн. на прибиранні метрополітену та інших комунальних об’єктів).

Таким чином у «Віснику держзакупівель» опубліковано дані про підряди трьох фірм на загальну суму 119,33 млн грн.

Сам Мусєєв заперечував свій зв’язок з цими компаніями. Тому просто нагадаємо про їх власників.

Нинішній власник фірми «Проектно будівельний монтажний поїзд-753» Олег Стальмаков раніше був водієм і помічником Максима Мусєєва.

Донедавна власником компанії «Системи прогресивної очистки» був Євген Кріветченко, який зараз очолює Ленінську районну молодіжну громадську організацію «Молоді регіони».

Нинішній директор ТОВ «Ваго-Рев» Андрій Артеменко раніше був власником компанії «Системи прогресивної очистки».

Ще одним активістом антимайданівського руху харківські журналісти назвали колишнього співробітника УБОЗу Євгена Жиліна. Його бійці відзначились не тільки у Харкові, але й у Києві – 17 січня вони блокували Автомайдан. А сам Жилін говорив про намір розтягнути Майдан “по кусочкам”.

Нині він очолює власний спортклуб «Оплот», у якому за його словами за рік проводять до тисячі боїв. А наприкінці 2012 року ввійшов до складу засновників ТОВ «Харківспецнадра». Ця фірма державні тендери не вигравала, обмежуючись роллю переможеного. Однак вона цікава не цим.

Після появи Жиліна «Харківспецнадра» успішно завершила судову тяганину з фірмою «Таміра», за яким фірма отримала жилінська компанія отримала три будівлі у Харкові:

  • вул. Морозова, 13, площа 10,4 тис кв м
  • вул. Плеханівська, 126, площа 25 тис кв м
  • пр. Московський, 257, площа 2,4 тис кв м

Пікантності цій історії додає той факт, що «Таміра» належала братам Протасам. Тим самим бізнесменам, що зводили супермаркет на Клочковській, на який у 2006 році «наїхали» спортивні громадяни під наглядом Кернеса-Мусєєва.

Додамо, що Жилін (на фото зліва) також створив ТОВ «Модельне агентство Аліни Архіпової» разом з «Місс Харкова-2010» Аліною Архіповою (на фото справа).

Так що почуття прекрасного харківським хлопцям не чуже. Особливо, коли є гроші. А їх, так видається, їм не бракує.

жилін архипова