АМКУ оштрафував змовників тендеру податкового університету Мельника
22.01.2014   //  

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України наклала штрафи на ТОВ «Люксінвест» і ТОВ «ВС Інвест» на загальну суму 0,13 млн грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

За зверненням прокуратури Київської області було проведено розслідування щодо ознак порушень конкурентного законодавства в діях учасників під час участі у процедурі відкритих торгів на закупівлю Національним університетом Державної податкової служби України друкувальних машин вартістю 2,00 млн грн. у 2012 році. Зауважимо, що тоді машини було придбано у 2-3 рази дорожче від ринкових цін.

Розслідування АМКУ встановило, що ТОВ «Люксінвест» і ТОВ «ВС Інвест» узгодили між собою поведінку під час участі у вказаній процедурі закупівлі, внаслідок чого конкуренцію між ними було усунуто, а право на укладання договору отримало ТОВ «ВС Інвест».

У протоколі розкриття пропозицій фірми-учасниці вказали однакову адресу: вул. Очаківська, Очаківський провулок, 5/6.

«ВС Інвест» зареєстроване на сейшельську компанію «Екелтек трейдерс інк», а першозасновником був Владислав Лебединський, чия фірма ТОВ «Даталюкс» також першозаснувала «Люксінвест», яке тепер записане на Галину Дяченко.

Сергій Арабаджі, який разом з Лебединським заснував «ВС Інвест», також відомий як партнер Галини Дяченко по ТОВ «Люкс-Екперт».

За аналогічною схемою  «ВС Інвест» отримала підряд вартістю 0,47 млн грн. на  послуги з монтажу, технічного обслуговування і ремонту машин спецпризначення (пристроїв для копіювання, сканування і друку). Рішень по цій закупівлі АМКУ поки не приймав.

На час проведення тендеру Національний університет ДПС очолював екс-нардеп від Партії регіонів Петро Мельник, якого заарештували у липні минулого року під час отримання хабара на суму 120 тис грн. від родичів абітурієнтів. Як відомо, на початку вересня 2013 року Мельник втік до США. Проти нього відкрито кримінальне провадження.