Рідним фірмам не дали розпиляти 7 мільйонів у «Кременецьких горах»
21.01.2014   //  

За втручання прокуратури відмінено конкурсні торги на здійснення будівництва приміщень для розміщення спеціальної адміністрації національного природного парку «Кременецькі гори» вартістю 7,21 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

3 грудня 2013 року національний природний парк «Кременецькі гори» акцептував пропозицію ТОВ «Будівельна компанія «Еверест-М» на вищеозначену суму.

«Проте прокурорською перевіркою виявлено невідповідність учасників конкурсу кваліфікаційним критеріям та пропозицій умовам документації конкурсних торгів. На допущені порушення законодавства у сфері державних закупівель прокурором Кременецького району відреаговано документом прокурорського реагування, за наслідками розгляду якого зазначені конкурсні торги відмінено та притягнуто до відповідальності винну посадову особу», – повідомляє прес-служба прокуратури.

Будівельна компанія «Еверест-М» належить Максиму Івашкову з Запорізької області. За даними «Віснику держзакупівель», компанія почала отримувати підряди з серпня 2011 року і виграла тендерів на 24,12 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері з пропозицією на 2% дорожчою було ТОВ «НВП «Діоніс», нині зареєстроване на Марину Кім. Ця фірма була заснована у 2012 році тим же Максимом Івашковим під назвою ТОВ «Харвуд».

Замовник відхилив дешевші пропозиції ПП «М-Буд», ПМП «ВАМС» і ТОВ «Техно-Буд» через претензії до кошторисних розрахунків вартості будівництва, а також відсутність деяких документів. ПП «М-Буд» пропонувало виконати роботи на 16,6% дешевше, ПМП «ВАМС» – на 32%, ТОВ «Техно-Буд» – на 52%.