Хворих і в’язнів кормитимуть «маслом», вдвічі дешевшим від норми
16.01.2014   //  

КЗ «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім.акад. О.І. Ющенка» 2 січня уклав угоду з ТОВ «Продукт Гарант» на постачання 3 000 кг вершкового масла за 100 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлена партія масла 72,5% жирності має бути розфасована у блоки по 20 кг. Договірна ціна за кілограм склала 33,39 грн., що суттєво нижче від гуртових цін: масло такої жирності в монолітах по 20 кг в Україні продають від 45 грн./кг до 53 грн./кг.

Двоє інших учасників тендеру пропонували масло по наближені до вказаної ринкової ціні – 54,50 грн./кг і 55,92 грн./кг. При чому друга ціна – пропозиція виробника, «Деражнянського молочного заводу».

Власниками житомирської фірми «Продукт Гарант» є Валерій, Геннадій і Лариса Сокол. Фірма заснована у 2010 р., за цей час виграла тендерів на 5,96 млн грн.

Окрім того Жданівська виправна колонія №3 Управління ДПСУ в Донецькій області 3 січня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Шемет» на постачання вершкового масла з умістом жиру не більш 85%. Партію в 10 950 кг замовили по 32,5 грн./кг. Спосіб фасування не вказаний. В супермаркетах ціна фасованого масла такої жирності в перерахунку на кілограми починається від 76 грн.

При цьому участь у тендері брала ще низка постачальників, двоє пропонували масло по 33 грн./кг, двоє по 45-47 грн./кг і один по 61 грн./кг.

Луганська фірма «Шемет» належить Євгенії Волошиній.

Нагадаємо, минулого року заклади пенітенціарної системи й охорони здоров’я також закуповували масло за підозріло низькими цінами, які не відповідали даним ні моніторингу Мінекономрозвитку, на моніторингу НДІ  Продуктивність агропромислового комплексу.