Адміністрація морпортів віддала 58 мільйонів на прочистку каналу партнеру портових чиновників
16.01.2014   //  

ДП «Адміністрація морських портів України» 20 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» на технічне обслуговування Бузько-Дніпровсько-Лиманського каналу для підтримки судноплавного каналу у працездатному стані за 57,87 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До початку квітня на каналі повинні провести роботи з поглиблення дна на 1 000 000 м3.

Власником й директором фірми «Техморгідрострой Миколаїв» є Олексій Буштрук. За даними «ВДЗ», фірма «Техморгідрострой Миколаїв» почала вигравати тендери у 2010 р., за цей час отримавши підрядів на 108,91 млн грн.

Буштрук у 2007 р. виступив співзасновником фірми ТОВ «Никморгидрострой». Разом з ним цю фірму створювали Олександр Мусієнко і Костянтин Сизов. Пізніше фірму «Никморгидрострой» переоформили на Олега Круміленка.

Олександр Мусієнко раніше був відомий як головний інженер Дніпро-Бузького морського порту, до того людина з таким ім’ям і прізвищем була головним інженером Миколаївського морського торгового порту.

Сизов відомий як заступник начальника ВСП «Портопункт Очаків» ДП «Миколаївський морський торговельний порт». Саме так його посада зазначена в минулорічній тендерній документації ВСП «Дніпро-Бузький».

Окрім того Буштрук раніше був директором ТОВ «Миколаївська служба інженерно-технічних ізисканій» – у 2009-2011 р.р., коли її власником був Костянтин Сизов.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «Техморгідрострой Миколаїв» була зареєстрована в Одесі фірма «Мьобіус Констракшн Юкрейн», власником якої є німецька «Strabag Wasserbau GmbH».

Пропозиція переможця не була найдешевшою на тендері. Російське ТОВ «Корус» пропонувало виконати роботи на 12 мільйонів дешевше, але неправильно оформило документи порахувало забезпечення пропозиції конкурсних торгів, заплативши менше необхідної суми.

Бузько-Дніпровсько-лиманський канал (БДЛК) є підхідним каналом для морських та річкових судів до Миколаївських і Херсонських морських і річкових портів та терміналів.