На проживання депутатів у готелі «Україна» додали ще 200 тисяч
14.01.2014   //  

готель українаУправління справами Верховної Ради України 11 грудня уклало угоду з ДП «Готель «Україна» на послуги щодо забезпечення проживання народних депутатів України. Вартість угоди складає 179 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги мали надати у грудні 2013 року. Йдеться про тимчасове розміщення народних депутатів у готелі «Україна» із щоденним обслуговуванням.

Закупівлю проведено за процедурою «в одного учасника». Готель «Україна» розташований в діловому та політичному центрі міста Києва, що створює певні зручності при здійсненні своїх повноважень народними депутатами України. Починаючи від першого скликання Верховної Ради України цей готель є постійним місцем розміщення народних депутатів України для проживання на строк їх повноважень. Зручне розташування, розвинена інфраструктура та якість готельних послуг стали звичними для проживаючих у готелі народних депутатів і членів їх сімей та сприяли формуванню усталеного ритму їх робочого графіку.

Фонд готелю налічує 369 номера та розрахований на 458 місць. Вартість проживання для номерів відповідного класу складає від 630 грн. (за одномісний економ) до 2600 грн. (за люкс 3-кім. двохмісний). Оплата проживання нардепів здійснюється на пільговій основі і складає 510 грн. за стандартний одномісний номер, тоді як його ринкова ціна – від 950 грн.

Нагадаємо, що у квітні 2013 року Управління справами Верховної Ради України вже уклало низку угод на послуги готелів протягом року на суму 35,31 млн грн.

Тоді готель «Україна» отримав замовлення на 7,04 млн грн. Більшу частку з загальної суми віддали готелю «Київ» – 20,73 млн грн. Ще підряд на 6,83 млн грн. за розміщення депутатів дістався готелю «Національний».

Цього року видатки на послуги готелів для народних депутатів значно зросли, у 2012 році це коштувало 17,51 млн грн.